Саудівська Аравія сплачує дітям вбитого журналіста Хашоггі щомісячну компенсацію

Саудівська Аравія сплачує дітям вбитого журналіста Хашоггі щомісячну компенсацію

2 Квітня 2019
1160

Саудівська Аравія сплачує дітям вбитого журналіста Хашоггі щомісячну компенсацію

1160
Четверо дітей убитого журналіста Джамаля Хашоггі отримали від влади Саудівської Аравії будинки, а також щомісячну компенсацію за смерть батька.
Саудівська Аравія сплачує дітям вбитого журналіста Хашоггі щомісячну компенсацію
Саудівська Аравія сплачує дітям вбитого журналіста Хашоггі щомісячну компенсацію

Про це пише «Українська правда» з посиланням на американський The Washington Post, у якому працював Хашоггі.

За інформацією видання, двоє синів та двоє дочок Джамаля Хашоггі отримали від влади країни будинки вартістю до $4 млн у портовому місті Джидда (Саудівська Аравія), а також $10 тисяч або більше на місяць (і можуть отримати ще більше після суду над людьми, яких звинуватили у причетності у вбивстві Хашоггі). 

У статті The Washington Post йдеться, що Саудівськоя Аравія таким чином хоче досягнути довгострокової домовленості, щоб діти журналіста були стриманими у публічних заявах про вбивство батька і не критикували владу.

Водночас один із саудівських чиновників спростував це твердження. За його словами, виплати відповідають традиції країни надавати підтримку жертвам злочинів.

Нагадаємо, 2 жовтня 2018 року журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі пішов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі для вирішення особистих питань і зник. Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашоггі покинув будівлю 2 жовтня. Пізніше турецька влада заявила, що його там вбили. Згодом Саудівська Аравія змінила свою позицію щодо смерті Хашоггі і повідомила, що його вбивство було умисним.

Влада Саудівської Аравії заявила про затримання 18 підозрюваних у вбивстві журналіста. Туреччина хоче екстрадувати і притягнути їх до відповідальності, проте Саудівська Аравія відмовляється проводити екстрадицію. Міністр закордонних справ країни Адель аль-Джубейр заявив, що Саудівська Аравія не видасть Туреччині своїх громадян.

У січні 2019 року телеканал Al Jazeera оприлюднив відеозапис із камер відеоспостереження, який демонструє, як в резиденцію консула Саудівської Аравії заносять великі пакети, імовірно, з останками журналіста Джамаля Хашоггі.

У лютому наречена журналіста Джамаля Хашоггі - Хатідже Ченгіз відвідала Європарламент і закликала ввести санкції проти Ер-Ріяда.

Інтерпол оголосив у розшук підозрюваних у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1160
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду