«Поряд з вами» заявляє, що рішення Ради НМПУ щодо усунення Юрія Луканова є «непрозорим і ганебним»

«Поряд з вами» заявляє, що рішення Ради НМПУ щодо усунення Юрія Луканова є «непрозорим і ганебним»

5 Червня 2016
3109

«Поряд з вами» заявляє, що рішення Ради НМПУ щодо усунення Юрія Луканова є «непрозорим і ганебним»

3109
Головна редакторка Інформаційного агентства «Поряд з вами» Олена Білозерська заявила про вихід з Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) на знак протесту проти усунення з посади голови НМПУ Юрія Луканова на підставі абсурдних звинувачень. Водночас редакційна рада ІА «Поряд з вами» заявляє, що рішення ради НМПУ є непрозорим та ганебним і таким що наносить шкоду авторитету професійної журналістської спілки.
«Поряд з вами» заявляє, що рішення Ради НМПУ щодо усунення Юрія Луканова є «непрозорим і ганебним»
«Поряд з вами» заявляє, що рішення Ради НМПУ щодо усунення Юрія Луканова є «непрозорим і ганебним»

Про цей йдеться у заяві, яку розповсюдив шеф-редактор IA «Поряд з вами» Олекciй Ярославцев.

У заяві головний редактор Інформаційного агентства «Поряд з вами» Олена Білозерська заявила про вихід з Незалежної медіапрофспілки і наголосила, що рішення Ради НМПУ усунути з посади Юрія Луканова є непрозорим.

«Я, Білозерська Олена Леонідівна, припиняю своє членство у Незалежній медіапрофспілці України - на знак протесту проти усунення з посади голови НМПУ Юрія Луканова, формальним приводом до якого стало абсурдне звинувачення у корупції - в розмірі аж цілих 6 тис.грн. Ці гроші, як стверджує пан Луканов, були помилково нараховані йому бухгалтерією, і були повернуті ним одразу після того, як з'ясувалася помилка.

Я зараз на фронті і не маю жодної можливості, та й бажання розбиратися у фінансових документах профспілки та інтригах всередині її Комітету. Але я не перший рік знаю Юрія Луканова - ну, не стане він такого робити. І взагалі - розумна, розважлива людина, що належить до кіл, де все одразу стає відомим широкому загалу і де у кожного повно недоброзичливців, не стане бруднитися через такі мізерні гроші», - заявила Олена Білозерська.

Вона також зазначила, що рішення усунути з посади Юрія Луканова «було насправді продиктоване якимись іншими мотивами, які нам залишаються невідомі - отже, це, як мінімум, непрозоре рішення».

«Починаючи з середини 2014 року, моє членство в НМПУ було фактично призупинене в зв'язку з тим, що я тимчасово не виконую обов'язки журналіста. Від сьогодні, 5.06.2016, я повністю і остаточно залишаю лави Незалежної медіапрофспілки України», - заявила пані Білозерська.

Редакційна рада інформаційного агентства «Поряд з вами» у свою чергу заявляє, що поділяє думку Олени Білозерської та вважає рішення ради НМПУ «абсолютно непрозорим та ганебним, таким що наносить велику шкоду авторитету професійної журналістської спілки».

Варто зазначити, що про призупинення членства в НМПУ через відсторонення Юрія Луканова від керівництва організацією повідомив також у своєму листі журналіст, публіцист, віце-президент Українського центру міжнародного ПЕН-клубу Микола Рябчук.

«Шановні колеги, я не зовсім розумію, що означає "призупинення повноважень" Юрія Луканова, але сама ситуація видається мені дуже совєтською, а метушня - нездоровою. Оскільки я не маю підстав довіряти Раді НМПУ більше, ніж особисто Юрію Луканову, якого давно знаю і поважаю, то прошу призупинити й моє членство в організації», - написав він.

Нагадаємо, 4 червня у Києві відбулось засідання Ради Незалежної медіа профспілки України, на якій був усунутий з посади голова НМПУ Юрій Луканов.

В офіційному повідомленні НМПУ йдеться, що Рада медіа профспілки «вирішила призупинити» повноваження голови Комітету Юрія Луканова, а також призначити позачерговий з’їзд НМПУ, на якому буде обрано нове керівництво організації та будуть внесені зміни до статуту. Виконувати обов’язки голови НМПУ до проведення з’їзду згідно рішення Ради буде член комітету НМПУ Сергій Штурхецький.

Сергій Штурхецький у коментарі «Детектору медіа» підтвердив своє призначення в.о.голови НМПУ і повідомив, що у НМПУ є певні врушнішні неузгодженості.

Як повідомив у своєму коментарі «Детектору медіа» Юрій Луканов, формальним привідом для призупинення його повноважень як голови організації стало неправильне перерахування на його рахунок 6 тис.  грн. «Гроші були просто неправильно оформлені. Як тільки помилку виявили, то гроші були повернуті на рахунок. Але цей випадок став підставою, аби звинуватити мене у корупції. Питання про відповідальність причетних до перерахувань навіть не ставилося, хоча я був би проти покарання, бо не помиляється той, хто нічого не робить. Таким чином – ціллю був голова, який у цьому випадку  не підписував жодних фінансових  документів», - заявив він.

Ще однією проблемою, за його словами, стали розбіжності між деякими членами Ради і головою організації щодо  листа до МФЖ  з вимогою розслідувати дії Союзу журналістів Росії, який у своїй заяві назвав Крим територією Росії.

На фото - Олена Білозерська

Фото: bilozerska.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3109
Читайте також
30.06.2016 16:56
Наталія Лигачова
4 167
27.06.2016 11:58
Гала Скляревская, Наталья Лигачева
3 813
08.06.2016 15:30
Олег Єльцов
для «Детектора медіа»
2 539
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду