Журналісти 5-го каналу вважають, що відсторонення Юрія Луканова відбулось із порушенням статуту НМПУ

Журналісти 5-го каналу вважають, що відсторонення Юрія Луканова відбулось із порушенням статуту НМПУ

9 Червня 2016
2019

Журналісти 5-го каналу вважають, що відсторонення Юрія Луканова відбулось із порушенням статуту НМПУ

2019
Профспілковий осередок 5-го каналу заявляє у зв’язку із рішенням Ради Незалежної медіапрофспілка України про призупинення повноважень голови Комітету медіапрофспілки Юрія Луканова, що і надалі вважає його чинном головю організації. Про це йдеться у розповсюдженій заяві, яку отримав «Детектор медіа».
Журналісти 5-го каналу вважають, що відсторонення Юрія Луканова відбулось із порушенням статуту НМПУ
Журналісти 5-го каналу вважають, що відсторонення Юрія Луканова відбулось із порушенням статуту НМПУ

Про це йдеться у розповсюдженій заяві, яку отримав «Детектор медіа».

«Профспілковий осередок 5 каналу і надалі вважає Юрія Луканова чинним Головою Комітету ВУПС «Незалежна медіапрофспілка України». Рішення Ради ВУПС «Незалежна медіапрофспілка України» про призупинення повноважень Голови Комітету Профспілки Юрія Луканова вважаємо таким, що порушує статут ВУПС «Незалежна медіапрофспілка України»», - йдеться у заяві.

Профспілковий осередок 5-го каналу також зазначає, що не зрозумілою залишається процедура, за якою було проголосоване так зване усунення чинного голови. Журналісти

пропонуємо обговорити проблемні питання діяльності організації на з’їзді 6 серпня і, за потреби, змінити керівництво організації.

Далі «Детектор медіа» публікує заяву повністю:

«З А Я В А

У зв’язку із рішенням Ради ВУПС «Незалежна медіапрофспілка України» про призупинення повноважень Голови Комітету Профспілки Юрія Луканова профспілковий осередок 5 каналу вважає необхідним зробити таку заяву.

Профспілковий осередок 5 каналу і надалі вважає Юрія Луканова чинним Головою Комітету ВУПС «Незалежна медіапрофспілка України».

Рішення Ради ВУПС «Незалежна медіапрофспілка України» про призупинення повноважень Голови Комітету Профспілки Юрія Луканова вважаємо таким, що порушує статут ВУПС «Незалежна медіа-профспілка України».

Не зрозумілою і досі залишається процедура, за якою було проголосоване так зване усунення чинного голови. Оскільки дана посада є обраною, то змінювати керівництво ВУПС «Незалежна медіа-профспілка України» можливо лише на З’їзді членів (делегатів) профспілки.

Оскільки вже визначена дата проведення такого з’їду - 6 серпня, пропонуємо обговорити на ньому проблемні питання і, за потреби, змінити керівництво організації.

Від імені учасників первинної

профспілкової організації

Всеукраїнської професійної спілки

«Незалежна медіа-профспілка України» І.Я. Герасимова».

Нагадаємо, 4 червня на своєму засіданні Рада НМПУ вирішила призупинитиповноваження голови Комітету Юрія Луканова, а також призначити позачерговий з’їзд медіапрофспілки, на якому буде обрано нове керівництво організації та будуть внесені зміни до статуту.

Виконувати обов’язки голови НМПУ до проведення з’їзду згідно з рішенням Ради буде член Комітету НМПУ Сергій Штурхецький. Своїм рішенням Рада НМПУ запустила у первинних організаціях профспілки процес обрання делегатів з’їзду та обговорення змін до статуту. Остаточну дату з’їзду визначить створений Радою Організаційний комітет. Очікується, що з’їзд відбудеться не пізніше, ніж за три місяці.

У коментарі «Детектору медіа» Юрій Луканов розповів, що формальним приводом для призупинення його повноважень як голови організації стало неправильне перерахування на його рахунок 6 тис. грн.

Головна редакторка Інформаційного агентства «Поряд з вами» Олена Білозерська   заявила про вихід з НМПУ на знак протесту проти усунення з посади голови НМПУ Юрія Луканова на підставі абсурдних звинувачень.

Шеф-редакторка «Детектора медіа», одна з фундаторок української медійної профспілки Наталія Лигачова звинуватила Раду НМПУ в порушенні статуту й висловила вимогу скасувати рішення про відсторонення голови Юрія Луканова. До її заяви приєдналися співробітники «Детектора медіа» - члени НМПУ.

Член ревізійної комісії НМПУ Владислав Савенок у коментарі «Детектору медіа» сказав, що Юрія Луканова відсторонили з порушенням статуту НМПУ.

Журналісти газети «Народний контроль України» (корпункт у місті Генічеську Херсонської області) заявили, що не підтримують відсторонення Юрія Луканова з посади голови Незалежної медіапрофспілки України.

Маріупольський осередок НМПУ також заявив, що обурений діями Ради НМПУ, яка, як ідеться у заяві, всупереч статуту, без рішення з’їзду профспілки усунула від виконання обов'язків голови НМПУ Юрія Луканова.

Оргкомітет позачергового З’їзду, утворений за рішенням Ради НМПУ 4 червня 2016 року, визначив, що найвищий представницький форум медіа-профспілки пройде 6 серпня 2016 року.

Голова Мистецького об'єднання «Остання Барикада», Всеукраїнського комітету захисту української мови, президент Центру досліджень політичних цінностей, колишній народний депутат Олесь Доній заявив, що журналісти програми «Остання Барикада» негативно оцінюють «кулуарне вісторонення» Юрія Луканова від виконання обов'язків голови Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) і вважають його легітимним головою медіапрофспілки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2019
Читайте також
18.07.2016 09:30
Сергій Гузь
для «Детектора медіа»
2 218
16.07.2016 09:00
Сергій Гузь
для «Детектора медіа»
2 403
04.07.2016 12:00
Сергій Гузь
для «Детектора медіа»
2 221
30.06.2016 16:56
Наталія Лигачова
4 146
27.06.2016 11:58
Гала Скляревская, Наталья Лигачева
3 785
08.06.2016 15:30
Олег Єльцов
для «Детектора медіа»
2 516
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду