Підсумок звіту міжнародного аудиту панелі системи телевізійних досліджень GfK Ukraine

22 Грудня 2008
12438
22 Грудня 2008
11:29

Підсумок звіту міжнародного аудиту панелі системи телевізійних досліджень GfK Ukraine

12438
Підсумок звіту міжнародного аудиту панелі системи телевізійних досліджень GfK Ukraine
Асоціація «Індустріальний телевізійний комітет» оприлюднила підсумок звіту про проведення міжнародного аудиту панелі системи телевізійних дослідження GfK Ukraine.
 
Нагадаємо ІТК оголосив про проведення аудиту телевізійної панелі в квітні цього року та обрав пропозицію CESP (Centre d'Etude des Supports de Publicitе) – Центр вивчення та підтримки медіа. Аудит проходив з 18 червня по 11 вересня 2008 року.
 
За рішенням Загальних Зборів ІТК прийнято рішення оприлюднити звіт двома мовами: в оригіналі англійською мовою та його переклад українською мовою.
 
«Оприлюднення Звіту свідчить про відкритість ІТК та прозорість виконуваних нами завдань з метою розвитку української телеіндустрії в цілому та відповідності діючої системи панелі телевізійних досліджень високим міжнародним стандартам зокрема»,  - зазначила Катерина Котенко, виконавчий директор ІТК.
 
 
Підсумок звіту CESP за результатами аудиту української системи виміру телевізійної аудиторії (2008)
 
На запит українського Індустріального Телевізійного Комітету (ІТК) CESP здійснив аудит системи виміру телевізійної аудиторії, що проводить компанія GfK в Україні.
 
Аудит тривав з 18 червня по 11 вересня та базувався на наступному:
 
- Вивчення документів, наданих дослідницькою компанією (GfK Ukraine).
 
- Відвідування протягом 18-20 червня київського офісу GfK Ukraine з метою перевірки залучених в дослідження департаментів, зустрічей та інтерв’ю з відповідними менеджерами та їхніми командами, та для оцінки інсталяцій та обладнання, що використовується для вимірювання.
 
- Відвідування в період з 21 червня по 4 липня 32 домогосподарств, що проживають у містах з населенням до 50 тис. мешканців та селах та включені в панель GfK Ukraine.
 
Мета відвідувань полягала в перевірці установки піплметрів, умов рекрутингу, якості роботи приладів, «повсякденної» взаємодії та логістики, що встановлені GfK. Окрім того, в кожному домогосподарстві була протестована робота піплметру (за сценаріями телеперегляду) для перевірки коректного функціонування кожного прибору.
 
CESP відзначає хороший рівень співробітництва під час проведення аудиту з боку GfK Ukraine.
 
Виходячи з проведеної перевірки та аналізу методології, процесів збору та обробки даних: CESP вважає дослідження задовільним в наступних аспектах:
 
- Хороша організація роботи команди;
 
- Методологія і обробка установчого дослідження;
 
- Щоденний менеджмент та підтримка панелі;
 
- Загальне функціонування піплметрів та методи збори даних;
 
- Стабільність панелі страти 50,000+ мешканців протягом періоду побудови нової панелі;
 
- Політика GfK щодо безпеки даних;
 
- Обробка даних перегляду аудиторії;
 
- Відповідність міжнародним нормативам «До глобальних стандартів з Вимірювань Телевізійної Аудиторії» складеного Групою з Методів Дослідження Аудиторій (ARM) в 1999 році.
 
В межах проведеного аудиту CESP не може робити висновків щодо:
 
- якості географічного розповсюдження вибірки «50-» через те, що 34% первинних точок вибірки було замінено порівняно зі списком первинного випадкового вибору;
 
- щодо польового етапу збору даних установчого дослідження;
 
- набору первинної панелі;
 
- програмного забезпечення для медіапланування, тому що ці теми знаходяться поза межами аудиту.
 
CESP має зауваження щодо:
 
-  правил чистки даних аудиторії, які не надто жорсткі, особливо щодо поведінки екстремального телеперегляду;
 
- правил, за якими виключаються панелісти із щоденної нетто вибірки панелі, якщо вони відсутні вдома більш ніж 24 дні.
 
На майбутнє CESP рекомендує:
 
- Переглянути процедуру зважування, що демонструє більшу нестабільність порівняно до попередньої, що застосовувалася в страті 50,000+ (вибірка панелі 2007);
 
- Відмовитися від критерію «дохід» у процедурі зважування;
 
- Пропорційно представити домогосподарства з наявністю та відсутністю стаціонарної телефонної лінії у страті 50,000+;
 
-  Зменшити розходження по рівню проникнення каналів, які не повністю збігаються з даними установчого дослідження;
 
- Обмежити тривалість телеперегляду певною довжиною;
 
- Впровадити план форсованої ротації панелістів для уникнення ситуації невиправдано довгої участі в дослідженні, наприклад, шляхом виключення деяких домогосподарств із стаціонарною телефонною лінією, оскільки вони диспропорційно представлені в вибірці 50+.
 
-  Перевірити коректність дотримання процедур рекрутингу у сільській місцевості;
 
- Більше мотивувати панелістів декларувати припинення телеперегляду та телеперегляд гостей.
 
Науковий комітет CESP, 23 жовтня 2008
 
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12438
Теги:
Читайте також
24.09.2008 18:36
Отар Довженко
20 420
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
DVRV
5597 дн. тому
Лучше исследований при помощи пиплметрамов пока не придумали. Так что смело смотрите МаксиТВ, конечно, если у вас есть пиплметр. :)))
5600 дн. тому
Метод пиплметра - абсолютно неэффективен и не правдив. Я пришел домой. Включил телевизор, пошел в туалет, потом в ванну, потом на кухню за чаем. А дурацкая машинка считает. А телевизор включился например на канале МаксиТВ. Я ж для фона включил. А рейтинг недотелевидения МаксиТВ растет. Ну глупо же.Ну, Макси, так тупо для примера.
Интер рулит?
5601 дн. тому
В межах проведеного аудиту CESP не може робити висновків щодо: - якості географічного розповсюдження вибірки «50-» через те, що 34% первинних точок вибірки було замінено порівняно зі списком первинного випадкового вибору; Интересно, сколько Интер бабла отвалил, что бы исключить панель 50 - , по которой показатели "первого" канала совсем даже не вторые?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду