Технічний комітет ІТК поки що не публікуватиме результати аудиту панелі GFK-Ukraine

1 Листопада 2008
6559
1 Листопада 2008
10:58

Технічний комітет ІТК поки що не публікуватиме результати аудиту панелі GFK-Ukraine

6559
Технічний комітет ІТК поки що не публікуватиме результати аудиту панелі GFK-Ukraine
Технічний комітет асоціації «Індустріальний телевізійний комітет» поки що утримається від публікації результатів аудиту загальнонаціональної панелі телевимірювань GFK-Ukraine. Про це «Детектор медіа» повідомив голова Технічного комітету ІТК Орест Білоскурський.
 
Нагадаємо, кінцевий звіт про результати аудиту французької фірми CESP ІТК отримав 24 жовтня. Коментуючи цей звіт, Орест Білоскурський зазначив, що Технічний комітет стурбований деякими результатами аудиту, зокрема тим, що значна частина малих населених пунктів не ввійшла до вибірки. У свою чергу керівник медіадепартаменту GFK-Ukraine Ольга Росманова повідомила, що цей фактор не впливає на репрезентативність вибірки, а голова ІТК Олег Попенко заперечив, що асоціація має претензії до панелі GFK.
 
«Рішення з тих чи інших питань приймаються на „великому ІТК”, і офіційну позицію ІТК висловлює або прес-служба асоціації, або голова ІТК Олег Попенко. Що ж до результатів аудиту, то вони завжди розглядаються у технічному комітеті, в якому зібрані експерти в галузі вимірювань від каналів та рекламних агентств, що є членами ІТК. Зараз розпочалось дуже плідне обговорення всіх пунктів, на яких зосередили увагу аудитори, і щодо багатьох із них члени технічного комітету досягли консенсусу», - повідомив пан Білоскурський. Він наголосив, що головним критерієм у прийнятті рішень щодо можливих рекомендацій, які стосуватимуться змін у методиці отримання всеукраїнських даних піплметричних вимірювань, для Технічного комітету є не погіршення якості отримуваних даних.
 
«До ухвалення рішень на „великому ІТК” із кожного пункту рекомендацій, які переважно стосуються панелі „50 тисяч –„ (оскільки це нова панель, її аудит був глибшим і, зрештою, проводився вперше), ми не зможемо публікувати чи розголошувати в інший спосіб свої висновки та рекомендації аудиторів», - сказав Орест Білоскурський. Раніше йшлося про оприлюднення звіту аудиторів панелі GFK наприкінці цього тижня.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6559
Теги:
Читайте також
24.09.2008 18:36
Отар Довженко
20 424
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5655 дн. тому
как раз у ictv показатели в новой выборке выше. так что ваши обвинения в этот адрес беспочвены. никто гфк в непрофессионализме не обвинял. внимательно прочитайте все тексты, там совершенно другие проблемы.
Невнимательному
5656 дн. тому
...ну так и приняли б решение, что нафик-нафик нужна квалифицированно построенная современная пиплометрическая панель, а нужна...ну скажем, дневниковая, времен 8-10-летней давности. Ну, или какая-нибудь другая - пусть уж определятся, чего собственно хочут (и сколько собственно готовы за нее платить). Но ведь официального заявления ИТК по поводу "неудовольствия" не было. Их релиз по окончанию очередного аудита показал, что все прошло нормально и каких-либо серьезных недочетов не выявлено. Разве нет? Другое дело, что на волне повсеместного роста поверхностного (не тщательного) отношения к контенту, к программированию, к своей аудитории, расширение панели на все население сыграло... да хотя б с теми же "айсами" нехорошую шутку, а вот с той же "Украиной" - как раз наоборот. Увы... признавать свои ошибочные прогнозы, ставшие основой ТЗ на проектирование новой панели, ой как не хочется. Намного проще "покапать желчью", обвиняя оператора в некомпетентности и просчетах. Авось, нервы у кого-то не выдержат... Если же отбросить предвзятость, то все, кто так или иначе соприкасался с работой панели GfK знают, что начиная с 2003 г. все аудиты панели показывали: с точки зрения грамотности построения на основании ТЗ, которые выдвигал заказчик, всё было реализовано практически тютелька в тютельку. Недочеты - да были, но скорее из области особенностей социо-демографии Украины (а уж что касается сельского населения - это вообще ховайся), а не ввиду ошибок и непрофессионализма оператора. Г-н Билоскурский, кстати, это прекрасно знает. :-) (Кстати, если не знает...то возникает серьезный вопрос о его компетентности на занимаемых постах).
невнмательный
5656 дн. тому
по всей видимости, Орест ничего бы не выплескивал, если бы это было не в интересах его работодателей! А это значит, работа GfK не устраивает не только "Украину" и более мелких вещателей, но даже и "Пинчуков"!!!
Внимательному
5657 дн. тому
Мда...что-то слишком много таких вот "внимательных" развелось в последнее время, списывающих собственное неумение и непрофессионализм на предвзятость действительно грамотного оператора панели. Тот же Орест - просто віплескивает здесь (прикрываясь статусом) свои личные старые комплексы и злость на GfK. Ну и, вполне вероятно, пытается отыграть назад ошибки при заказе перепроектирования панели. О чем вы тут пишете? Что "ни для для кого не секрет"? Оперируйте, любезный, фактами и цифрами - за "популизаторством" идите на другие ресурсы.
внимательный
5657 дн. тому
Конечно, если опубликовать честный отчёт аудита - это станет доказательством того, что GFK работает только на одну медиа-группу. Только это ни для кого не секрет.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду