Аудит безпеки телевізійної панелі проведе Deloitte

18 Грудня 2009
17657
18 Грудня 2009
18:23

Аудит безпеки телевізійної панелі проведе Deloitte

17657
Аудит безпеки телевізійної панелі проведе Deloitte

У січні 2010 року розпочнеться аудит ІТ-безпеки системи телевимірювань компанії GFK. Про це повідомила керівник відділу медіадосліджень GFK Ukraine Ольга Росманова під час щорічної конференції «Телевізійні вимірювання: 2009».

 

«Ця акція була запланована давно, але у зв'язку з епідемією восени було складно це організувати. Аудит перевірить, чи можливий витік інформації, чи є якісь речі, які можна покращити у системі безпеки компанії», - зазначила вона.

 

Аудит розподілений на два етапи. Під час першого з них систему перевірятимуть згідно з міжнародними стандартами GFK. Під час другого етапу аудит проводитиме за власною схемою компанія Deloitte. Як розказала ТК виконавчий директор ІТК Катерина Котенко, угода з аудитором на стадії завершення. А після результатів перевірки, за її словами, будуть сплановані конкретні завдання щодо вдосконалення панелі.

 

Ольга Росманова у коментарях ТК наголосила, що всі внутрішні перевірки компанії не підтвердили жодного факту порушення конфіденційності сімей, які беруть участь у дослідженні.

 

«Проблема в тому, що конкретних фактів ніхто не приводив і доказів цього процесу не має. У контрактах з каналами та агентствами є такий пункт, де йдеться, що, якщо адреса учасників панелі якимось чином стала їм відома, вони мають її повідомити нам, оскільки в дослідження випадково можуть потрапити знайомі співробітників каналу. І були випадки, коли телевізійні канали нам заявляли, і ми знімали такі сім'ї з вимірювання», - сказала вона. Таким чином GFK бере на себе зобов'язання виключити з панелі будь-яке домогосподарство, інформація про яке стала відома на зовні.

 

Також Ольга Росманова зазначила, що компанія провела дослідження всіх баз, які їм надавали різні учасники ринку: «І вони всі виявились фальшивими. Напевне, хтось був зацікавлений у розповсюдженні таких баз. Ми перевірили співробітників, опитали учасників дослідження і не знайшли підтвердження цієї інформації».

 

«Детектор медіа»

 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17657
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду