Апеляційний суд відмовив Андрушку. Відомо прізвище охоронця УДО, який застосував силу проти журналіста

8 Лютого 2011
25981
8 Лютого 2011
18:44

Апеляційний суд відмовив Андрушку. Відомо прізвище охоронця УДО, який застосував силу проти журналіста

25981
Апеляційний суд відмовив Андрушку. Відомо прізвище охоронця УДО, який застосував силу проти журналіста

Апеляційний суд міста Києва залишив у силі рішення Голосіївського районного суду, який не скасував постанови прокуратури про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання законній професійній журналістській діяльності кореспондента СТБ Сергія Андрушка. Про це ТК повідомив представник Андрушка адвокат Олександр Заруцький.

 

За словами адвоката, суд розглядав цю справу ще 2 лютого без представників позивача. Повістку по цій справі пан Заруцький отримав наприкінці минулого тижня, коли засідання вже відбулося.

 

Як уже писала ТК, у своїй позовній заяві Сергій Андрушко просив скасувати постанову про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом вчинення злочину, передбаченою статтею 171 Кримінального кодексу України, яку 1 липня 2010 року видав помічник прокурора Голосіївського району С. Лисенко. Також Сергій Андрушко просив повернути матеріали для проведення додаткової перевірки. 17 грудня 2010 року суд першої інстанції відмовив Сергію Андрушку в задоволенні позову.

 

Також, як повідомив ТК пан Заруцький, у матеріалах військової прокуратури по іншій справі, де пан Андрушко просить суд визнати дії охоронця Управління державної охорони протиправними, фігурує прізвище співробітника УДО, який застосував силу проти журналіста - Щека.

 

Нагадаємо, раніше керівництво УДО відмовлялося назвати ім'я охоронця, який застосував силовий прийом проти журналіста СТБ, навіть у відповідь на депутатський запит Ірини Геращенко та Ольги Герасим'юк

 

Як уже писала ТК, під час відвідання президентом Віктором Януковичем агровиставки співробітник УДО застосував силу проти журналіста СТБ Сергія Андрушка. Попри численні вимоги, громадськості досі не названо ім'я охоронця, що напав на журналіста під час виконання ним професійних обов'язків. Як писала ТК, прокуратура Голосіївського району міста Києва відмовила в порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання професійній діяльності Сергієві Андрушку. Журналіст оскаржив це рішення в прокуратурі міста Києва, але та теж відмовила.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25981
Читайте також
13.09.2010 10:08
Андрій Шевченко, «Українська правда»
27 633
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду