Новий канал заперечує причетність до маніпуляції з телерейтингами

7 Вересня 2012
5855
7 Вересня 2012
11:17

Новий канал заперечує причетність до маніпуляції з телерейтингами

5855
Вважає звинувачення у свій бік відвертою формою недобросовісної конкуренції
Новий канал заперечує причетність до маніпуляції з телерейтингами

Новий канал заявляє, що не має ніякого відношення до маніпуляції з телерейтингами. Так він прокоментував публікацію фрагментів звіту внутрішнього і зовнішнього аудиту компанії GfK Ukraine щодо можливого витоку інформації про склад дослідницької панелі.

 

Новий канал звертається з проханням і вимогою відповідального ставлення до можливих висновків аудиту.


Канал нагадує, що у серпні 2011 року саме він ініціював звернення до GfK Ukraine з проханням проаналізувати аномальну зміну рейтингів телеканалу і отримав відповідь, що панель працює стабільно і ніякої нестандартної поведінки глядачів не виявлено.

Навесні 2012 року холдинг StarLightMedia, до якого входить Новий канал, запропонував ринку алгоритм, за допомогою якого вдалося виявити домогосподарства з підозрілим телепереглядом, йдеться у повідомленні. За рішенням Індустріального телевізійного комітету, ці домогосподарства були поміщені в карантин для їх подальшого дослідження, і їх телеперегляд більше не враховувався при визначенні рейтингів каналів.

«StarLightMedia спільно з ринком продовжує вживати необхідних дій для посилення контролю за якістю телевимірювань. Результатом проведеної роботи став розроблений план заходів щодо поліпшення якості панелі, який вже почав реалізовуватися», - йдеться у повідомленні.

Новий канал вважає факт публікації в низці ЗМІ «неповної інформації, в результаті прочитання якої виникли необґрунтовані висновки, що дискредитують Новий канал, відвертою формою недобросовісної конкуренції».

Новий канал наголошує, що докладе всіх зусиль для виявлення організаторів кампанії, покликаної дестабілізувати український медіаринок, і закликає всіх гравців ринку до відповідальної поведінки.

 

Нагадаємо, детективне агентство Kroll і компанія GfK 29 серпня представили звіт Індустріальному телевізійному комітету, у якому йшлося про те, що зростання рейтингів Нового каналу, ТВі, «Максі-ТВ» і «Меню-ТВ» в окремі періоди з травня 2008 по лютий 2012 року, найімовірніше, пояснюється маніпуляціями з показниками, а також підкупом частини респондентів.  Цей документ Kroll і GfK підготували в рамках розслідування витоку інформації в GfK Ukraine. Проведення аудиту почалося після заяви директора каналу RuMusic Рудольфа Кірноса. Нагадаємо, раніше Міжнародне детективне агентство Kroll заперечило факт витоку конфіденційної інформації з GfK Ukraine.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5855
Читайте також
09.08.2012 09:24
Мария Попова, «Коммерсантъ Украина»
17 507
13.06.2012 12:30
Мария Попова, «Коммерсантъ. Украина»
20 220
08.06.2012 10:34
Мария Попова, «Коммерсантъ. Украина»
19 643
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
zvonkova
4251 дн. тому
Знают то знают, но во вчерашней статье в коммерсе все это было подано так, будто виноват канал в целом. Вот он и утояняет
zzzz
4251 дн. тому
Новый канал ведет себя как вор на котором горит шапка. Лезет поперек батьки. Весь рынок знает/, что речь идет о продакшине Забулонской, которая работала для Нового. Вот с ней и надо разобраться. Новый пусть не дергается, а валит на Забулонскую.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду