В ІТК обговорюють альтернативну панель, а канали хочуть позиватись до GfK? (ОНОВЛЕНО)

19 Червня 2012
6644
19 Червня 2012
18:03

В ІТК обговорюють альтернативну панель, а канали хочуть позиватись до GfK? (ОНОВЛЕНО)

6644
Серед підрядників нібито розглядають AGB
В ІТК обговорюють альтернативну панель, а канали хочуть позиватись до GfK? (ОНОВЛЕНО)

В Індустріальному телевізійному комітеті завершуються перемовини щодо створення альтернативної до GfK панелі телевимірювань. Про це «Детектор медіа» стало відомо з поінформованого джерела.

 

Джерело повідомляє, що великі канали - члени ІТК - зацікавлені в проведенні подібного тендеру. З-поміж іншого серед підрядників розглядають і компанію AGB. Але цей процес може затягнутись на місяці.

 

Проте інше джерело в одній з телевізійних груп заперечує цю інформацію і наголошує, що існування двох паралельних панелей на ринку не може бути ефективним.

 

Нагадаємо, AGB був основним конкурентом GfK Ukraine під час тендеру на вимірювання аудиторії телеканалів у 2008-2012 роках, який проводився в листопаді 2006 року. Тоді компанія AGB за три години до оголошення переможця відкликала свою заявку, і перемога дісталася GfK.

 

Також на закритих засіданнях засновників ІТК обговорюється можливість подання позову каналами - членами ІТК проти GFK, розповів «Детектор медіа» представник індустрії. При цьому він стверджує, що близько п'яти каналів, які не мають членства в ІТК, наразі погоджують свої дії щодо колективного позову до суду проти GFK. Серед цих каналів називають і Ru Music, директор якого Рудольф Кірнос 7 червня на прес-конференції заявив про підкуп панелістів GfK злочинним угрупованням.

 

Сам Рудольф Кірнос сказав «Детектор медіа», що наразі конкретних дій щодо позову не вчиняє, оскільки не бачить юридичних підстав, за яких можливо було б виграти цю справу. Вони можуть з'явитися тоді, коли під час розслідування будуть визнані винними певні фізичні особи, до яких і можна буде позиватись, вважає пан Кірнос.

 

Також Рудольф Кірнос висловив занепокоєння тим, що, за його інформацією, домогосподарства, які були виключені з панелі через підозру в підкупі, повернулись у панель.

 

Виконавчий директор ІТК Катерина Котенко, коментуючи «Детектор медіа» цю інформацію, зазначила, що «чутки сильно перебільшені».

 

Нагадаємо, 7 червня Рудольф Кірнос заявив, що дані телевізійної панелі GfK Ukraine не відображають реальний телеперегляд через підкуп панелістів злочинним угрупованням, а від 5% до 8% учасників панелі є корумпованими. Пан Кірнос звернувся до міліції, і наразі проводиться дослідча перевірка його заяви. Після цього GfK ініціювала позаплановий зовнішній аудит вимірювання телевізійної аудиторії в Україні із залученням міжнародних експертів.

 

Представники найбільших телевізійних груп, GfK Ukraine та ІТК від детальних коментарів щодо ситуації з панеллю поки що утримуються

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6644
Читайте також
09.08.2012 09:24
Мария Попова, «Коммерсантъ Украина»
17 507
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
участник индустрии
4331 дн. тому
ну просто как желтая пресса... куча громких фраз, ноль фактов, ни одного человека ни указано.... настоящий серьезеый отраслевой ресурс! Браво!
Дошло
4331 дн. тому
Наконец-то. Об этом говорили еще года 4 назад,что пора создавать альтернативную панель. Даже обсуждали .
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду