detector.media
07.09.2012 11:17
Новий канал заперечує причетність до маніпуляції з телерейтингами
Вважає звинувачення у свій бік відвертою формою недобросовісної конкуренції

Новий канал заявляє, що не має ніякого відношення до маніпуляції з телерейтингами. Так він прокоментував публікацію фрагментів звіту внутрішнього і зовнішнього аудиту компанії GfK Ukraine щодо можливого витоку інформації про склад дослідницької панелі.

 

Новий канал звертається з проханням і вимогою відповідального ставлення до можливих висновків аудиту.


Канал нагадує, що у серпні 2011 року саме він ініціював звернення до GfK Ukraine з проханням проаналізувати аномальну зміну рейтингів телеканалу і отримав відповідь, що панель працює стабільно і ніякої нестандартної поведінки глядачів не виявлено.

Навесні 2012 року холдинг StarLightMedia, до якого входить Новий канал, запропонував ринку алгоритм, за допомогою якого вдалося виявити домогосподарства з підозрілим телепереглядом, йдеться у повідомленні. За рішенням Індустріального телевізійного комітету, ці домогосподарства були поміщені в карантин для їх подальшого дослідження, і їх телеперегляд більше не враховувався при визначенні рейтингів каналів.

«StarLightMedia спільно з ринком продовжує вживати необхідних дій для посилення контролю за якістю телевимірювань. Результатом проведеної роботи став розроблений план заходів щодо поліпшення якості панелі, який вже почав реалізовуватися», - йдеться у повідомленні.

Новий канал вважає факт публікації в низці ЗМІ «неповної інформації, в результаті прочитання якої виникли необґрунтовані висновки, що дискредитують Новий канал, відвертою формою недобросовісної конкуренції».

Новий канал наголошує, що докладе всіх зусиль для виявлення організаторів кампанії, покликаної дестабілізувати український медіаринок, і закликає всіх гравців ринку до відповідальної поведінки.

 

Нагадаємо, детективне агентство Kroll і компанія GfK 29 серпня представили звіт Індустріальному телевізійному комітету, у якому йшлося про те, що зростання рейтингів Нового каналу, ТВі, «Максі-ТВ» і «Меню-ТВ» в окремі періоди з травня 2008 по лютий 2012 року, найімовірніше, пояснюється маніпуляціями з показниками, а також підкупом частини респондентів.  Цей документ Kroll і GfK підготували в рамках розслідування витоку інформації в GfK Ukraine. Проведення аудиту почалося після заяви директора каналу RuMusic Рудольфа Кірноса. Нагадаємо, раніше Міжнародне детективне агентство Kroll заперечило факт витоку конфіденційної інформації з GfK Ukraine.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY