detector.media
03.09.2012 10:27
WAN-IFRA закликає Януковича вжити заходів для забезпечення свободи слова

Рада Всесвітньої асоціації видавців газет і новин (WAN-IFRA) закликає президента Віктора Януковича вжити рішучих заходів для забезпечення свободи слова в Україні. Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на сайт Ради асоціації.

 

WAN-IFRA - учасниця Всесвітнього газетного конгресу та форуму редакторів, що триває у Києві.

 

Рада закликає українську владу усвідомити, що політичний та економічний прогрес процвітає в кліматі, де преса є вільною і незалежною від державного, політичного або економічного контролю і тому виділяє ряд рекомендацій, викладених у звіті свободи преси WAN-IFRA.

 

Представники WAN-IFRA переконані, що українська влада має дозволити працівникам ЗМІ відкрито повідомляти про корупцію та забезпечити дотримання закону про доступ до інформації.

 

Також Рада закликає негайно припинити виплати «в конвертах» журналістам та іншим працівникам ЗМІ та підкреслює нагальну необхідність у сильних і незалежних ЗМІ, які є саморегульованими.

 

Вона також рекомендує прийняти пілотну програму з розвитку роздрібної торгівлі друкованими виданнями для розширення конкуренції на ринку.

 

Також WAN-IFRA акцентує, що українська влада має забезпечити швидкий і безперешкодний судовий процес у справі про вбивство Георгія Гонгадзе аби це стало чітким сигналом для тих тим, хто погрожує журналістам, щодо недопустимості насильства над представниками ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY