Визначено лауреатів премії імені Івана Франка за 2012 рік

22 Серпня 2012
5131
22 Серпня 2012
18:47

Визначено лауреатів премії імені Івана Франка за 2012 рік

5131
Владислав Войцеховський, творчий колектив НРКУ, Володимир Стадниченко й Алла Кобинець отримають по 2 тис. грн премії
Визначено лауреатів премії імені Івана Франка за 2012 рік

У Державному комітет телебачення і радіомовлення визначено лауреатів премії імені Івана Франка в галузі інформаційної  діяльності, повідомила прес-служба Держкомтелерадіо.

 

У номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» перемогла авторська телепрограма Владислава Войцеховського «Формат 1:1 (формат один до одного») Дніпропетровської ОДТРК. Програма присвячена річниці народження Тараса Шевченка. Автор і гості намагаються осмислити вплив Кобзаря на формування сучасного українського суспільства. Фахівці різного профілю розглядають аспекти сучасного життя з точки зору суспільних цінностей. На думку експертів та членів журі, це приклад того, як стислими виразними засобами і за обмежені кошти зробити дійсно глибинну за змістом програму, яка примушує глядача думати, аналізувати, робити висновки.

 

У номінації «За кращий твір у радіомовній сфері» премію присуджено творчому колективу Національної радіокомпанії України (автор Віктор Цвіліховський, режисер Вадим Колосок, продюсери Геннадій Ракуленко, Євгенія Калайда, ведучий Роман Коляда) за цикл радіопрограм «20 миттєвостей Незалежності». У проекті НРКУ осягнуто весь період новітньої історії країни, головні процеси державотворення, долі відомих особистостей і звичайних громадян в розбудові країни.

 

У номінації «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації» лауреатом став Володимир Стадниченко за публіцистичну роботу «Садівник щастя», присвячену Григорію Сковороді, його вченню про щастя людини.

 

У номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» премію присуджено головному редактору газети «Запорізька правда» Аллі Кобинець за монографію «Газета "Громадська думка"/"Рада" (1905-1914 рр.): утвердження національної ідеї на тлі доби». В основу видання покладений аналіз першої україномовної газети «Громадська думка»/«Рада», яка щоденно виходила у Києві у 1905-1914 роках і відстоювала позиції української державності.

 

Всього на здобуття премії цього року надійшло 43 матеріали від 36 авторів із 13 областей та регіонів України.

 

Нагадаємо, що за пропозицією Держкомтелерадіо і Національної спілки журналістів постановою Кабінету Міністрів України у 2003 році було встановлено премію імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності. Премія присуджується щорічно в чотирьох номінаціях у розмірі 2 тис. гривень кожна.

 

На здобуття премії подаються нові оригінальні твори, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

 

Присудження премії відбувається традиційно напередодні дня народження Івана Франка (27 серпня).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5131
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду