Визначено лауреатів премії імені Івана Франка

18 Червня 2009
13725
18 Червня 2009
18:07

Визначено лауреатів премії імені Івана Франка

13725
Визначено лауреатів премії імені Івана Франка

Комітет з присудження премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності визначив лауреатів. Про це повідомляє Відділ зв'язків з громадськістю та ЗМІ Держкомтелерадіо.

 

Цього року  на здобуття премії було висунуто 62 роботи авторів із Києва та 17 областей України. Лауреатами 2009 року премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності визнано роботи у 4-х номінаціях.

 

«За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації» премія присуджена публікації «Гулагівський романтик Петер Демант», надрукованій в газеті  «Доба» у 2008 році. Автор публікації - Юрій Чорней, заступник головного редактора громадсько-політичної газети «Доба», м.Чернівці.

 

«За кращий твір у телевізійній сфері» лауреатом премії став трисерійний документальний фільм «Дороги Гоголя», створений Полтавською ОДТРК до 200-річчя від дня народження М.В.Гоголя. Над фільмом працювали: генеральний продюсер Микола Ляпаненко, автор сценарію та ведуча Ольга Ніколенко,  режисер, виконавчий продюсер і музичний редактор Наталія Іванченко, режисер і оператор-постановник Дмитро Стариков, виконавець ролі М.В.Гоголя, актор Полтавського музично-драматичного театру ім. Гоголя Богдан Чернявський. 

 

«За кращий твір у радіомовній сфері» перемогу здобула передача «Скарби літературних архівів» Національної радіокомпанії України. Над передачею працювали автор Сергій Гальченко, редактор Світлана Барановська, режисер Костянтин Лаврентюк.

 

«За кращу наукову роботу в інформаційній сфері»  лауреатом премії імені Івана Франка стала книга «Історія видавничої справи» (К.: Наша культура і наука, 2007 року). Автор книги - завідувач кафедри видавничої справи та редагування інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Микола Тимошик.

 

Крім того, Комітет вирішив відзначити спеціальними дипломами такі роботи: 

 

Публікацію «Сенс життя, або в чому вона, національна ідея?». Автор - Олег Ведмеденко, священнослужитель, член НСЖУ.

 

Телепрограму «Життя за правду. Валерій Марченко: герой, мученик чи просто син України?» соціального проекту «Знайдемо вихід».  Над телепрограмою працював авторський колектив:  керівник проекту Наталія Розинська, Юрій Луканов, Володимир Бойко , Ольга Самборська, Анастасія Гетьман.

 

Радіопередачу  «Золотий ключик Юрія Павленка». Автор  - Галина Піскун, старший редактор радіомовлення Луганської ОДТРК.

 

Історико-краєзнавчу енциклопедію «Млинівщина у дзеркалі особистостей». Автор -  Євген Цимбалюк.

 

Дипломи лауреатам премії імені Івана Франка будуть вручені в урочистій обстановці напередодні дня народження Івана Франка - 27 серпня.

 

Нагадаємо, що премія імені Івана Франка заснована Кабінетом Міністрів України 2004 року. Вона присуджується  щорічно авторам оригінальних творів у галузі інформаційної діяльності, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Рішення про присудження премії приймає Комітет, до складу Комітету входять представники Держкомтелерадіо, Мінкультури, Національної Академії мистецтв, Національної спілки журналістів. Очолює Комітет  т.в.о. Голови Держкомтелерадіо  Анатолій  Мураховський.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13725
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду