У 2019 році на премію імені Івана Франка претендують 23 твори – Держкомтелерадіо

У 2019 році на премію імені Івана Франка претендують 23 твори – Держкомтелерадіо

12 Червня 2019
1990
12 Червня 2019
13:27

У 2019 році на премію імені Івана Франка претендують 23 твори – Держкомтелерадіо

1990
Державний комітет телебачення і радіомовлення України повідомив, що на здобуття премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності в 2019 році претендують 23 твори.
У 2019 році на премію імені Івана Франка претендують 23 твори – Держкомтелерадіо
У 2019 році на премію імені Івана Франка претендують 23 твори – Держкомтелерадіо

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Зокрема, у номінації «За кращу публікацію у друкованих ЗМІ» – шість публіцистичних творів, опублікованих у газетах «Молодь України», «Українська літературна газета», «Замкова гора» (м. Біла Церква), «Часопис Донеччина» (м. Краматорськ), журналі «Країна». Водночас 13 робіт науковців з Києва, Львова, Запоріжжя надійшло на здобуття премії у номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері». Дві журналістські програми телеканалу Дніпровської міської ради «Дніпро TV» змагатимуться за премію у номінації «За кращий твір у телевізійній сфері». Ще дві радіопрограми, що вийшли в  ефірі UA: Радіо Культура та радіо «Ритм» (м. Рівне) –  у номінації « За кращий твір у радіомовній сфері».

«Премією відзначаються автори нових оригінальних творів, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства», – йдеться в повідомленні.

З переліком робіт, поданих на здобуття премії, можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо за посиланням.

Нагадаємо, премія ім. Івана Франка заснована постановою Кабінету Міністрів України за пропозицією Держкомтелерадіо і Національної спілки журналістів у 2003 році. Вона присуджується щорічно напередодні дня народження Івана Франка 27 серпня. Премією відзначаються автори, чиї твори сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію

У серпні 2018 року Держкомтелерадіо відбулось засідання Комітету з премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності, на якому було визначено цьогорічних лауреатів. Кращою публікацію у друкованих ЗМІ визначено роботу письменника-публіциста Сергія Шевченка «Рік жертв Великого терору: вшануймо пам'ять репресованих». У номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» перемогу здобув документально-художній фільм «Вогонь самопосвяти», автор якого - режисер, актор, заслужений артист України Петро Авраменко. Премію у номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» присуджено колективу авторів, які представляють Національну академію державного управління при Президентові України та Міжрегіональну Академію управління персоналом, за монографію «Державно-громадянська комунікація: шлях від кризи до взаємодії» (ДП «Видавничий дім «Персонал», Київ, 2017). У номінації  «За кращий твір у радіомовній сфері» премію вирішено не присуджувати.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1990
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду