detector.media
22.08.2012 18:47
Визначено лауреатів премії імені Івана Франка за 2012 рік
Владислав Войцеховський, творчий колектив НРКУ, Володимир Стадниченко й Алла Кобинець отримають по 2 тис. грн премії

У Державному комітет телебачення і радіомовлення визначено лауреатів премії імені Івана Франка в галузі інформаційної  діяльності, повідомила прес-служба Держкомтелерадіо.

 

У номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» перемогла авторська телепрограма Владислава Войцеховського «Формат 1:1 (формат один до одного») Дніпропетровської ОДТРК. Програма присвячена річниці народження Тараса Шевченка. Автор і гості намагаються осмислити вплив Кобзаря на формування сучасного українського суспільства. Фахівці різного профілю розглядають аспекти сучасного життя з точки зору суспільних цінностей. На думку експертів та членів журі, це приклад того, як стислими виразними засобами і за обмежені кошти зробити дійсно глибинну за змістом програму, яка примушує глядача думати, аналізувати, робити висновки.

 

У номінації «За кращий твір у радіомовній сфері» премію присуджено творчому колективу Національної радіокомпанії України (автор Віктор Цвіліховський, режисер Вадим Колосок, продюсери Геннадій Ракуленко, Євгенія Калайда, ведучий Роман Коляда) за цикл радіопрограм «20 миттєвостей Незалежності». У проекті НРКУ осягнуто весь період новітньої історії країни, головні процеси державотворення, долі відомих особистостей і звичайних громадян в розбудові країни.

 

У номінації «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації» лауреатом став Володимир Стадниченко за публіцистичну роботу «Садівник щастя», присвячену Григорію Сковороді, його вченню про щастя людини.

 

У номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» премію присуджено головному редактору газети «Запорізька правда» Аллі Кобинець за монографію «Газета "Громадська думка"/"Рада" (1905-1914 рр.): утвердження національної ідеї на тлі доби». В основу видання покладений аналіз першої україномовної газети «Громадська думка»/«Рада», яка щоденно виходила у Києві у 1905-1914 роках і відстоювала позиції української державності.

 

Всього на здобуття премії цього року надійшло 43 матеріали від 36 авторів із 13 областей та регіонів України.

 

Нагадаємо, що за пропозицією Держкомтелерадіо і Національної спілки журналістів постановою Кабінету Міністрів України у 2003 році було встановлено премію імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності. Премія присуджується щорічно в чотирьох номінаціях у розмірі 2 тис. гривень кожна.

 

На здобуття премії подаються нові оригінальні твори, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

 

Присудження премії відбувається традиційно напередодні дня народження Івана Франка (27 серпня).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY