Держкомтелерадіо назвав претендентів на здобуття премії Франка

15 Серпня 2012
5332
15 Серпня 2012
13:52

Держкомтелерадіо назвав претендентів на здобуття премії Франка

5332
Серед них - ТРК «Культура», Донецької ОДТРК, Дніпропетровської ОДТРК, а також телевізійні науково-публіцистичні і документальні фільми
Держкомтелерадіо назвав претендентів на здобуття премії Франка

Комітет із присудження премії ім. Івана Франка закінчив прийом робіт, повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо. На цю відзнаку претендують друковані ЗМІ, теле- та радіопрограми, телефільми, а також наукові праці про розвиток української інформаційної сфери.

 

Тематика публікацій у пресі охоплює чимало аспектів: від книги про філософа і мислителя Григорія Сковороду до публіцистичних розповідей про пересічних мешканців провінційних містечок і сіл.

 

За перемогу в номінації «За кращий  твір у телевізійний сфері» змагаються телепроекти ТРК «Культура», Донецької ОДТРК, Дніпропетровської ОДТРК, а також телевізійні науково-публіцистичні і документальні фільми.

 

З-поміж радійників твори на здобуття премії подали журналісти НРКУ, Івано-Франківської, Чернігівської, Рівненської ОДТРК, «Радіо "Слобода-FM"» (Суми).

 

У номінації «Наукові роботи в інформаційній сфері» цього року представлено  монографію Алли Кобинець «Газета «Громадська думка»/«Рада» (1905-1914 .: утвердження національної ідеї на тлі доби», книгу Василя Довгого «Телевізійні діалоги», присвячену 50-річчю Чернівецького обласного державного телебачення, книгу Лідії Шевело «Смолоскип на творчість надихає», присвячену українському поету, перекладачеві і художнику Олексі Даріану, та інші.

 

З повним переліком робіт, висунутих на здобуття премії ім. Івана Франка, можна ознайомитися тут.

 

Премія ім. Івана Франка у галузі інформаційної діяльності заснована у листопаді 2003 року за ініціативою Держкомтелерадіо України та Національної спілки журналістів України і присуджується щорічно до дня народження Івана Франка - 27 серпня - у розмірі двох тисяч гривень кожна. Починаючи з 2004 року нею відзначаються автори, творчі колективи нових оригінальних публіцистичних творів, в чотирьох номінаціях:

за кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації;

за кращий твір у телевізійній сфері;

за кращий твір у радіомовній сфері;

за кращу наукову роботу в інформаційній сфері.

 

Раніше лауреатами премії ім. І. Франка стали відомі журналісти Андрій Цаплієнко, Єгор Бенкендорф, Костянтин Стогній, Світлана Короненко, Василь Бирзул, публіцисти Юрій Шаповал, Сергій Шевченко, Олександр Балабко, автори наукових праць Анатолій Марущак, Іван Мащенко, Володимир Різун  та інші.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5332
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду