Визначено лауреатів премії імені Івана Франка за 2010 рік

17 Серпня 2010
7601
17 Серпня 2010
09:24

Визначено лауреатів премії імені Івана Франка за 2010 рік

7601
Визначено лауреатів премії імені Івана Франка за 2010 рік

12 серпня відбулося засідання комітету з премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності. Як повідомляє Державний комітет телебачення та радіомовлення, після обговорення шляхом відкритого голосування комітет ухвалив присудити премію в чотирьох номінаціях.

 

«За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації» премію отримає Борис Прищепа, автор нарису «Кінбурнзька коса», опублікованого у газеті «Наддніпрянська правда» (Херсон).

 

«За кращий твір у телевізійній сфері» лауреатом став Леонід Мужук за повнометражний документальний фільм «Чорнобильський час».

 

«За кращий твір у радіомовній сфері» перемогу здобула Світлана Короненко за літературно-музичну програму «Не перестанеш буть мені святою ...» (перечитуючи поетичну збірку «Зів'яле листя» Івана Франка).

 

«За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» лауреатом стало видання «Енциклопедія для видавця та журналіста», премії будуть вручені авторському колективу:  Юрію Бондарю, Миколі Головатому і Миколі Сенченку.

 

Урочисте вручення дипломів лауреатам відбудеться 18 серпня під час VI Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку.

 

Нагадаємо, премія імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності вручається вже шостий  рік поспіль за нові оригінальні публіцистичні твори в галузі інформаційної діяльності, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

 

Цього року члени комітету з премії ознайомилися з творами, що надійшли з різних регіонів України: Запорізької, Кіровоградської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Рівненської, Херсонської, Чернівецької областей, міст Києва та Севастополя, а також зі Словаччини.

 

Як повідомляла ТК, у 2009 році лауреатами премії стали заступник головного редактора громадсько-політичної газети «Доба» (Чернівці) Юрій Чорней, знімальна група фільму «Дороги Гоголя» Полтавської ОДТРК, творча група програми «Скарби літературних архівів» Національної радіокомпанії України, автор книги «Історія видавничої справи» Микола Тимошик.

 

У 2008 році премію здобули науковий редактор газети «Ва-Банк» (Чернівці) Дмитро Миронюк, автори фільму «Після прем'єри - розстріл» Національної телекомпанії України, автори програми «Мить історії» Національної радіокомпанії України та автори монографії «Управление предприятиями печатных СМИ: маркетинговый подход».

 

У 2007 році лауреатами стали Сергій Шевченко, Роман Горак, автори фільмів «Смакула. Історія одного відкриття» Національної телекомпанії України та «Драбина як інструмент свободи» Харківської ОДТРК, колективи програм «Київський меридіан» радіо «Голос Києва» та «Країна мрій» Закарпатської ОДТРК, а також Анатолій Марущак за посібник «Правомірні засоби доступу громадян до інформації».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7601
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду