Кірнос сумнівається, що з панелі GfK виключено всіх підозрюваних у корупції

13 Червня 2012
5899
13 Червня 2012
18:20

Кірнос сумнівається, що з панелі GfK виключено всіх підозрюваних у корупції

5899
ІТК повідомив своїх учасників про дії для подолання наслідків скандалу довкола панелі
Кірнос сумнівається, що з панелі GfK виключено всіх підозрюваних у корупції

Індустріальний телевізійний комітет (ІТК) повідомив рекламодавцям, що учасників дослідження аудиторії телеканалів, які підозрюються в корумпованості, було виключено з дослідження. Про це йдеться в листах, які отримали телеканали та рекламні холдинги, що входять до складу ІТК, пише «Коммерсантъ. Украина».

 

Також в ІТК повідомили, що «мають намір просити допомоги у МВС», пише видання. «Детектор медіа» звернулася з уточнюючими запитаннями до ІТК, але відповіді поки що не отримала.

 

Директор каналу Ru Music Рудольф Кірнос, який на прес-конференції 7 червня заявив про підкуп панелістів злочинним угрупованням, висловив «Детектор медіа» свій сумнів у тому, що всі домогосподарства, яких підозрюють у підкупі, вилучено з панелі. За його інформацією, лише 41 зі 108 підозрюваних домогосподарств вилучено. «До того ж відключення учасників не означає, що вони не повернуться в панель за кілька тижнів під іншим ір. Щоб цього не сталось, прізвища цих сімей мають бути оприлюднені. І вони мають бути допитані правоохоронцями», - заявив він у коментарі ТК.

 

У GfK Ukraine «Детектор медіа» у понеділок, 11 червня, повідомили, що поки утримуються від коментарів щодо скандалу з панеллю. За інформацією «Детектор медіа», минулого тижня ІТК розіслав листи рекламодавцям і телеканалам з проханням також утриматися від будь-яких коментарів щонайменше на два тижні.

 

Нагадаємо, 7 червня Рудольф Кірнос заявив, що дані телевізійної панелі GfK Ukraine не відображають реальний телеперегляд через підкуп панелістів злочинним угрупованням, а від 5% до 8% учасників панелі є корумпованими. Пан Кірнос звернувся до міліції, і наразі проводиться дослідча перевірка заяви директора каналу Ru Music Рудольфа Кірноса.

 

Після цього GfK ініцівала позаплановий зовнішній аудит вимірювання телевізійної аудиторії в Україні із залученням міжнародних експертів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5899
Читайте також
09.08.2012 09:24
Мария Попова, «Коммерсантъ Украина»
17 513
08.06.2012 10:34
Мария Попова, «Коммерсантъ. Украина»
19 649
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
йцукен
4353 дн. тому
Intel хочет внедрить технологию распознавания лиц телезрителей 11.06.2012 11:48 Компания Intel рассматривает возможность более активного участия в многомиллионном телевизионном бизнесе посредством создания телеприставки и специального ТВ-сервиса, сообщает Reuters со ссылкой на инсайдерскую информацию. Причем, в данной системе, как утверждается, должна найти применение фирменная технология распознавания лиц, которая позволит более четко определять пол и примерный возраст находящихся перед телеэкраном зрителей и, соответственно, должна помочь сетевым провайдерам более точно узнавать целевую аудиторию для “скармливания” релевантной рекламы. Кроме того, это позволит разбить предлагаемые пакеты ТВ-каналов на более мелкие и дешевые.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду