У Харкові директора каналу А/ТВК залякують кров’ю і тельбухами в під’їзді

23 Березня 2012
7870
23 Березня 2012
18:57

У Харкові директора каналу А/ТВК залякують кров’ю і тельбухами в під’їзді

7870
У Харкові директора каналу А/ТВК залякують кров’ю і тельбухами в під’їзді

У середу, 21 березня, у Харкові здійснено чергову спробу залякування директора вимкненого у вересні 2011 року телеканалу А/ТВК, заслуженого журналіста України Олени Баранник. Про це повідомляє «Главное».

 

Як розповіла пані Баранник, коли вона повернулася увечері з роботи додому, то не впізнала майданчик перед своєю квартирою: підлога була залита кров'ю, по сходовій клітці розкидані залишки печінки, тельбухи, а по стінах повзали опариші.

 

Пані Баранник підтвердила цю інформацію «Детектор медіа». За її словами, вона була шокована побаченим і змушена була прибирати сходовий майданчик, тож міліцію не викликала.

 

Вона розповіла, що це вже не перший неприємний інцидент, що трапився з нею.

 

Ще в січні в її під'їзді були розклеєні оголошення із закликом прийти на збори та «затаврувати ганьбою» Олену Баранник як винуватця зникнення з ефіру каналу А/ТВК. Одночасно із цим в університеті, де вона викладає, невідомий роздавав студентам листівки від імені «Незалежної професійної спілки студентів» з негативною інформацією про пані Баранник.

 

«Потім мій телефон був опублікований у рекламному тижневику, я приймала до 100 дзвінків на день і змушена була змінити номер», - розповіла керівник А/ТВК.

 

Після цього до її офіса прийшов чоловік, який хотів залишити на прохідній поховальний вінок, адресований Олені Баранник. «Але охорона його не пустила й вінок не прийняла. Мені навіть не одразу розповіли про цей інцидент, тільки за кілька днів, тож я не знаю, хто це був і від чийого імені», - каже журналістка.

 

Також Олені Баранник на домашню та робочу адресу прийшли листи, у яких була земля. Останній інцидент - це кров і тельбухи в під'їзді.

 

З приводу усіх випадків, які вона вважає погрозами, пані Баранник двічі писала заяви на ім'я прокурора міста Харкова Євгена Поповича (31 січня і 14 лютого), але відповіді, за її словами, не отримала.

 

Відтак, учора, 22 березня, Олена Баранник написала звернення на ім'я прокурора Харківської області Геннадія Тюріна. «У зверненні, яке я віддала в канцелярію, я прошу про особисту зустріч зі мною з метою розібратися в ситуації», - повідомила вона.

 

«Я це пов'язую тільки зі своєю роботою з відновлення мовлення каналу А/ТВК, яке було припинено півроку тому - 14 вересня», - сказала «Детектор медіа» пані Баранник. Вона уточнила, що суди, які були між засновниками каналу, перейшли в апеляційну інстанцію. «Ми також на стадії підписання договору з Харківським ОРТПЦ, оскільки без договору ОРТПЦ не пускає наших проектувальників, яким потрібно потрапити на телевежу, щоб оцінити обсяг робіт з проектування лінії доставки сигналу», - зазначила вона.

 

Раніше на захист Олени Баранник від психологічного тиску виступала Харківська організація Національної спілки журналістів України. Вона вимагала від правоохоронних органів знайти і покарати анонімних переслідувачів.

 

«Детектор медіа» поки не вдалося зв'язатися з прес-службою прокуратури Харківської області. Редакція намагатиметься це зробити в понеділок.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7870
Читайте також
11.12.2011 09:13
Наталья Стативко, для «Детектор медіа»
24 929
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
денис
4411 дн. тому
ну да, жизнь она дороже всего
Василий
4415 дн. тому
может, пора поговорить с теми, кто это делает? кто знает, чем это может кончиться??
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду