Провайдер: Харківські канали самі відімкнули себе від ефіру

27 Вересня 2011
8987
27 Вересня 2011
11:59

Провайдер: Харківські канали самі відімкнули себе від ефіру

8987
Провайдер: Харківські канали самі відімкнули себе від ефіру

Провайдер «Українські цифрові комунікації» готовий у будь-який момент включити сигнал харківських телекомпаній «Фора» та «Право А/ТВК» і надати його в ефір. Мовлення начебто було припинене за ініціативою керівництва самих каналів. Про це 26 вересня у прес-центрі STATUS QUO заявив директор компанії УЦК Максим Цзян, повідомляє УНІАН.

 

«Керівництво телеканалів «Фора» і «Право А/ТВК» самостійно відключило їх мовлення і тепер прикривається чесними іменами провайдерів, щоб під галас про свободу слова приховати внутрішні фінансові проблеми, створені з їхнього боку», - заявив Максим Цзян.

 

За його словами, за останній час це вже не перша ситуація з припиненням роботи медіапроектів, «пов'язаних з ім'ям однієї і тієї ж людини» (окрім ТК «Фора» і А/ТВК, віднедавна в ефір не виходить АТН; всі три проекти пов'язують з харківським екс-губернатором Арсеном Аваковим).

 

Пан Цзян сказав, що в УЦК готові забезпечувати передачу сигналів з каналів «Фора» і А/ТВК, але «керівники каналів, заявляючи про тиск на свободу слова, поки не виступали з конкретними ініціативами про відновлення співпраці».

 

«Логіка підказує мені ймовірні мотиви, які могли б спонукати їх до відключення сигналів. Із цього приводу я сьогодні-завтра планую звернутися до міської прокуратури», - повідомив він.

 

Нагадаємо, харківський телеканал АТН («Агентство Телевидения Новости») звинувачує міського голову Геннадія Кернеса у «безпрецедентному тиску» та підозрює його у зловживанні службовим становищем, яке призвело до позбавлення каналу можливості виходити в ефір. Зокрема, АТН заявляє, що Геннадій Кернес чинить тиск на Харківську санітарно-епідеміологічну станцію, Харківський ОРТПЦ, провайдер «Датагруп» і «Велком. Телеком». Окрім АТН, було припинене мовлення телеканалів «Фора» і «А/ТВК», які транслювали новини АТН.

 

У свою чергу, Харківська СЕС заявила, що ніякого тиску на органи державного санітарно-епідеміологічного нагляду і, зокрема, на Харківську міську СЕС Геннадій Кернес не чинить.

 

Сам Геннадій Кернес просить Комітет з питань свободи слова та інформації вивчити ситуацію з вимкненням харківських каналів та заперечує тиск зі свого боку. Раніше пан Кернес пояснював заяви АТН тим, що телекомпанія таким чином виконує політичне замовлення та називав цю ситуацію бізнес-історією.

 

Тим часом громадські організації закликають віце-прем'єр-міністра - міністра інфраструктури Бориса Колеснікова просять перевірити дії Харківського ОРТПЦ у ситуації з вимкненням каналів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8987
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду