detector.media
23.03.2012 18:57
У Харкові директора каналу А/ТВК залякують кров’ю і тельбухами в під’їзді

У середу, 21 березня, у Харкові здійснено чергову спробу залякування директора вимкненого у вересні 2011 року телеканалу А/ТВК, заслуженого журналіста України Олени Баранник. Про це повідомляє «Главное».

 

Як розповіла пані Баранник, коли вона повернулася увечері з роботи додому, то не впізнала майданчик перед своєю квартирою: підлога була залита кров'ю, по сходовій клітці розкидані залишки печінки, тельбухи, а по стінах повзали опариші.

 

Пані Баранник підтвердила цю інформацію «Детектор медіа». За її словами, вона була шокована побаченим і змушена була прибирати сходовий майданчик, тож міліцію не викликала.

 

Вона розповіла, що це вже не перший неприємний інцидент, що трапився з нею.

 

Ще в січні в її під'їзді були розклеєні оголошення із закликом прийти на збори та «затаврувати ганьбою» Олену Баранник як винуватця зникнення з ефіру каналу А/ТВК. Одночасно із цим в університеті, де вона викладає, невідомий роздавав студентам листівки від імені «Незалежної професійної спілки студентів» з негативною інформацією про пані Баранник.

 

«Потім мій телефон був опублікований у рекламному тижневику, я приймала до 100 дзвінків на день і змушена була змінити номер», - розповіла керівник А/ТВК.

 

Після цього до її офіса прийшов чоловік, який хотів залишити на прохідній поховальний вінок, адресований Олені Баранник. «Але охорона його не пустила й вінок не прийняла. Мені навіть не одразу розповіли про цей інцидент, тільки за кілька днів, тож я не знаю, хто це був і від чийого імені», - каже журналістка.

 

Також Олені Баранник на домашню та робочу адресу прийшли листи, у яких була земля. Останній інцидент - це кров і тельбухи в під'їзді.

 

З приводу усіх випадків, які вона вважає погрозами, пані Баранник двічі писала заяви на ім'я прокурора міста Харкова Євгена Поповича (31 січня і 14 лютого), але відповіді, за її словами, не отримала.

 

Відтак, учора, 22 березня, Олена Баранник написала звернення на ім'я прокурора Харківської області Геннадія Тюріна. «У зверненні, яке я віддала в канцелярію, я прошу про особисту зустріч зі мною з метою розібратися в ситуації», - повідомила вона.

 

«Я це пов'язую тільки зі своєю роботою з відновлення мовлення каналу А/ТВК, яке було припинено півроку тому - 14 вересня», - сказала «Детектор медіа» пані Баранник. Вона уточнила, що суди, які були між засновниками каналу, перейшли в апеляційну інстанцію. «Ми також на стадії підписання договору з Харківським ОРТПЦ, оскільки без договору ОРТПЦ не пускає наших проектувальників, яким потрібно потрапити на телевежу, щоб оцінити обсяг робіт з проектування лінії доставки сигналу», - зазначила вона.

 

Раніше на захист Олени Баранник від психологічного тиску виступала Харківська організація Національної спілки журналістів України. Вона вимагала від правоохоронних органів знайти і покарати анонімних переслідувачів.

 

«Детектор медіа» поки не вдалося зв'язатися з прес-службою прокуратури Харківської області. Редакція намагатиметься це зробити в понеділок.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY