Шевченко: Кернес вважає інцидент з АТН бізнес-історією

20 Вересня 2011
18315
20 Вересня 2011
12:24

Шевченко: Кернес вважає інцидент з АТН бізнес-історією

18315
Шевченко: Кернес вважає інцидент з АТН бізнес-історією

Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко зв'язувався з міським головою Харкова Геннадієм Кернесом для того, щоб обговорити ситуацію, яка склалася довкола телеканалу АТН. За словами Андрія Шевченка, харківський міський голова вважає, що він не несе відповідальності за дану ситуацію, та вважає це бізнес-історією. Про це Андрій Шевченко заявив 19 вересня в ефірі 5-го каналу.

 

«Я зв'язувався з міським головою Харкова Геннадієм Кернесом, в нас була дуже розмова і дуже-дуже емоційна. Я скажу так - я не відчув бажання міського голови брати на себе відповідальність і гасити цю пожежу. Його позиція - я не несу відповідальність за цей конфлікт, це бізнес історія, я до цього не маю відношення і крапка. Мені здається, що цього мало для відповідального мера - це пожежа, я думаю, що велика ілюзія, що це можна втримати на місцевому рівні, я думаю поки що, відстрочка тільки з тим пов'язана, що в Києві ще ніхто не зайнявся цією історією», - сказав Андрій Шевченко.

 

На його думку, історія навколо АТН погіршує імідж України серед світової спільноти: «Це не локальна історія, це історія. Яка ганьбить всю Україну, через такі історії ми втрачаємо позиції у світових рейтингах. Я думаю Партія регіонів, своєму члену Геннадію Кернесу, спасибі за цю історію не скаже», - заявив пан Шевченко.

 

Також народний депутат зазначив, що пан Кернес запросив членів Комітету з питань свободи слова та інформації до Харкова, щоб на місці розібратись з ситуацією.

 

«Кернес запросив до Харкова, щоб на місці розібратись з ситуацією. Я не виключаю, що члени комітету поїдуть в Харків і на місці спробують підштовхнути місцеву владу до рішення», - зазначив Шевченко.

 

Нагадаємо, харківський телеканал АТН («Агентство Телевидения Новости») звинувачує міського голову Геннадія Кернеса у «безпрецедентному тиску» та підозрює його у зловживанні службовим становищем, яке призвело до позбавлення каналу можливості виходити в ефір. Зокрема, АТН заявляє, що Геннадій Кернес чинить тиск на Харківську санітарно-епідеміологічну станцію, Харківський ОРТПЦ, провайдерв «Датагруп» і «Велком. Телеком». Окрім АТН, було припинене мовлення телеканалів «Фора» і «А/ТВК», які транслювали новини АТН.

 

У свою чергу, Харківська СЕС заявила, що ніякого тиску на органи державного санітарно-епідеміологічного нагляду і, зокрема, на Харківську міську СЕС Геннадій Кернес не чинить.

 

Раніше Геннадій Кернес пояснював заяви АТН тим, що телекомпанія таким чином виконує політичне замовлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18315
Читайте також
17.09.2011 14:36
Андрей Черников
48 463
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду