Гендиректор «Фори» призначив нового керівника. Заступник заявляє про рейдерську атаку

8 Жовтня 2011
7784
8 Жовтня 2011
11:00

Гендиректор «Фори» призначив нового керівника. Заступник заявляє про рейдерську атаку

7784
Гендиректор «Фори» призначив нового керівника. Заступник заявляє про рейдерську атаку

Генеральний директор ПрАТ «ТРК "Фора"» (Харкiв), мовлення якої було припинено 14 вересня, Вiктор Постольний написав на iм'я акцiонерiв телекомпанiї заяву про звiльнення з 14 жовтня у зв'язку з неможливiстю виконувати посадовi обов'язки за станом здоров'я. Про це він повідомив на прес-конференції 7 жовтня - пише «Інтерфакс-Україна».

 

За словами пана Постольного. Йому було складно працювати в умовах, коли  акціонери компанії «не знаходять розумiння».

 

Нагадаємо, мовлення телеканалу «Фора» припинилося з 14 вересня. Директор ТОВ «Українськi цифровi комунiкацiї» Максим Цзян заявив, що у каналу є заборгованiсть перед його компанією, а також проблеми з договором.    Того ж дня припинив мовлення телеканал «А/ТВК». В ефiрi обох каналiв виходили новини «АТН». Журналiсти заявили, що вважають те, що трапилося наступом на свободу слова i, на їхню думку, у позбавленнi їх ефiру зацiкавлений мiський голова Геннадiй Кернес. У свою чергу  мер переконував, що не зацікавлений у тому, щоб який-небудь харкiвський телеканал не виходив в ефiр. Зараз у Київському районному судi Харкова розглядаються питання про визнання незаконними договорiв купiвлi-продажу частини акцiй телеканалу, поданi колишнiми акцiонерами.

 

За інформацією видання,  Віктор  Постольний перебуває на лiкарняному з липня цього року. 21 липня в.о. гендиректора телеканалу була призначена  його заступник Iрина Рубашко. 30 вересня «у зв'язку з ускладненням ситуацiї навколо каналу» пан Постольний пiдписав наказ про вiдсторонення її відсторонення з посади в.о. гендиректора та призначення на цю посаду Вiктора Мозгового.

 

Пан Мозговий  пообiцяв вiдновити мовлення телеканалу до Дня працiвникiв радiо, телебачення та зв'язку, який вiдзначається 16 листопада: «Я взяв на себе зобов'язання: найближчим часом вiдновити документи, вiдновити технологiчну сiтку мовлення i за допомогою Вiктора (Постольного - IФ) та Iрини (Рубашко - IФ) вiдновити програмну сiтку. До свята журналiстiв телебачення i радiомовлення подарунок мiсто має отримати».

 

При цьому він зазначив, що борг «Фори» у розмiрi 36,6 тис грн перед компанiєю «Українськi цифровi комунiкацiї», що здiйснювала подачу сигналу, не погашено. Тому, на його думку одним з можливих методiв вiдновлення мовлення телеканалу може бути використання послуг очолюваної ним компанiї-провайдера «Епсiлон-ТБ».

 

Пан Мозговий повiдомив також, що рiшення про те, якi програми виходитимуть в ефiр пiсля вiдновлення мовлення каналу, ухвалить редакцiйна колегiя за результатами конкурсу. За його словами новини «АТН» можуть повернутись в ефір, якщо «перше - вони будуть цiкавими, i друге - вони приноситимуть грошовий прибуток».

 

 Між тим, Ірина Рубако вважає  призначення Віктора Мозгового незаконним і вважає, що зараз відбувається рейдерська атака на канал.

 

«На наказi про його призначення немає печатки. Вiктор Олександрович (Постольний -авт) пiдписав його, перебуваючи на лiкарняному. Крiм того, 25 серпня на зборах засновникiв було ухвалено рiшення про усунення з посади Постольного i призначення гендиректором Рубашко. Я офiцiйно заявляю: на телекомпанiї «Фора» вiдбувається рейдерське захоплення. Всi ознаки в наявностi: паралiзацiя господарської дiяльностi - спочатку в нас зникла бухгалтер з усiма документами аж до статутних, потiм, пiсля того як канал вiдключили вiд ефiру, з'явилися люди, якi намагаються ним заволодiти, тепер - призначення директора незрозумiло якого. Заяву в мiлiцiю про рейдерське захоплення буде подано», - заявила вона.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7784
Читайте також
11.12.2011 09:13
Наталья Стативко, для «Детектор медіа»
24 930
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду