Ex.ua готовий надати міліції IP-адреси користувачів заради повернення серверів – міліція

7 Лютого 2012
11585
7 Лютого 2012
20:37

Ex.ua готовий надати міліції IP-адреси користувачів заради повернення серверів – міліція

11585
Ex.ua готовий надати міліції IP-адреси користувачів заради повернення серверів – міліція

Компанія Ex.ua готова надати міліції IP-адреси недобросовісних користувачів сайту, щоб скоріше отримати назад вилучені в ході слідства сервери. Про це повідомив начальник Управління по зв'язках з громадськістю МВС України Володимир Поліщук в ефірі телеканалу ТВі, пише «Українська правда».

 

«Вчора у мене був і представник компанії Ex.ua, відомий адвокат цієї фірми, а також представник Асоціації IT-технологій, ми сиділи за столом, і казали, що погоджуються нам допомогти, вказати на яких серверах може міститися ця інформація - IP-адреси цих недобросовісних користувачів, щоб ми скоріше повернули їм сервери», - розповів він.

 

Представник міліції уточнив, що «ми домовилися, що підготуємо круглий стіл запросимо айтішників, провайдерів, а також можливо народних депутатів».

 

«Будемо розмовляти, як нам зробити так, щоб навіть в разі порушення кримінальної справи не було певних трудностей, вилучень, щоб це не відображалось на звичайних користувачах», - заявив пан Поліщук.

 

Нагадаємо, 31 січня міліція закрила відомий український файлообмінник Ex.ua. У рамках розслідування кримінальної справи про порушення авторських і суміжних прав слідчими було вилучено сервери Ex.ua, а реєстратор домену Imena.ua на вимогу слідчих заблокував домен Ex.ua.

 

2 лютого слідчі відкликали вимогу про блокування домену і реєстратор відновив його обслуговування. Але сервери досі залишаються вилученими.

 

У ніч на 3 лютого Ex.ua частково відновив роботу.

 

Увечері 31 січня сайт МВС став недоступний «через велику кількість відвідувачів, а також можливих DDОS-атак».

 

Наразі Володимир Поліщук уточнив, що «сайт МВС функціонує, є певні проблеми з деякими нашими ресурсами».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11585
Читайте також
03.02.2012 11:21
Віталій Портников, «Радіо свобода»
9 752
02.02.2012 11:32
Мустафа Найєм, «Українська правда»
27 064
02.02.2012 10:30
Дмитро Білаш, «Радіо свобода»
33 853
01.02.2012 13:11
Игорь Бурдыга, Александр Черновалов, «Коммерстантъ. Украина»
29 109
01.02.2012 10:44
Денис Олейников, «Блоги. Українська правда»
21 957
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
хью-хью
4470 дн. тому
У ПРастов один принцип - разделяй и влавствуй. Ментовские разводки. Эти дебилы до сих пор не поняли, что тронули, то что нельзя трогать. Это то же самое, что голой жопой на улий сесть. Будет аукаться им не только в феврале, а ещё и во время подготовки к выборам. Опозиции просто надо плакат поставить - "эти ПРастs закрыли ex.ua" и раздавоть такие листовочки перед выборами - много не досчитаются "голоубыЕ"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду