Microsoft заперечує, що Ex.ua закрили за його скаргою

1 Лютого 2012
11223
1 Лютого 2012
15:01

Microsoft заперечує, що Ex.ua закрили за його скаргою

11223
Реєстратор домену підтверджує призупинення роботи домену за приписом правоохоронців
Microsoft заперечує, що Ex.ua закрили за його скаргою

IТ-компанія «Майкрософт-Україна» заперечує інформацію про те, що вона ініціювала перевірку файлообмінного веб-ресурсу Ex.ua, внаслідок якої ресурс було закрито. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«"Майкрософт-Україна" не є безпосереднім ініціатором перевірки Ex.ua», - повідомив агентству керівник департаменту із захисту інтелектуальної власності компанії Юрій Омельченко.

 

Водночас, за його словами, цей ресурс був відомим як піратський, тому призупинення його роботи компанія вважає закономірним.

 

Юрій Омельченко також додав, що переважну частину піратського контенту на сайті становили відео та музика, а не програмне забезпечення.

 

Нагадаємо, що 31 січня сайт Ex.ua припинив свою роботу. Міністерство внутрішніх справ заявило, що вилучило сервери Ex.ua у рамках розслідування кримінальної справи за ч. 2 ст. 176 Кримінального кодексу України, приводом для якої стали звернення від офіційних представників світових виробників програмного забезпечення - міжнародних корпорацій Adobe Systems Inc., Microsoft Corporation, Graphisoft Inc. тощо.

 

Ex.ua не підтвердив вилучення серверів. За словами представника ресурсу Юрія Піскового, було припинено делегування домену на підставі розпорядження слідчого.

 

Реєстратор домену Ex.ua компанія Imena.ua сьогодні, 1 лютого, підтвердила призупинення роботи домену за приписом правоохоронних органів. «Так, ми підтверджуємо, що до нас прийшла з постановою слідчого про закриття домену в межах кримінальної справи», - повідомив «Інтерфакс-Україна» президент компанії Олександр Ольшанський.

 

За його словами, йдеться про кримінальну справу річної давнини про поширення ресурсом контрафактного (піратського) програмного забезпечення.

 

Пан Ольшанський додав, що Ex.ua має право оскаржувати в прокуратурі чи суді цю постанову. Однак, за його словами, представники ресурсу досі не зв'язалися з реєстратором і з ними не вдається встановити контакт.

 

Президент Imena.ua також підтвердив, що домен було зареєстровано на іноземну компанію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11223
Читайте також
04.02.2012 10:52
Юрій Бутусов, «Дзеркало тижня. Україна»
23 994
02.02.2012 11:32
Мустафа Найєм, «Українська правда»
27 064
01.02.2012 10:44
Денис Олейников, «Блоги. Українська правда»
21 957
01.02.2012 09:28
Євген Шпитко, «Блоги. Українська правда»
20 116
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду