Держспецзв’язок передав правоохоронцям IP-адреси всіх, хто блокує сайт президента

2 Лютого 2012
14929
2 Лютого 2012
18:51

Держспецзв’язок передав правоохоронцям IP-адреси всіх, хто блокує сайт президента

14929
Держспецзв’язок передав правоохоронцям IP-адреси всіх, хто блокує сайт президента

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації передала в правоохоронні органи всі IP-адреси, з яких здійснюється блокування сайту президента. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу Держспецзв'язку.

 

У відомстві зазначили, що з 6:00 1 лютого моніторинг за сайтами, що перебувають на майданчиках держспецзв'язку, зафіксував збільшення мережевого навантаження на сервери офіційного сайта президента.

 

«Це було класифіковано як "атака на відмову в обслуговуванні" (DDoS-атака)», - сказали в прес-службі відомства.

 

За їхніми даними, Національна команда реагування на надзвичайні комп'ютерні події CERT-UA встановила місцезнаходження інтернет-ресурсу, на якому розміщувалося шкідливе програмне забезпечення, та заблокувала його роботу.

 

«На жаль, атаки тривають. Максимальна кількість запитів, спрямованих на відмову роботи інтернет-представництва, становить приблизно 140 тис. запитів на секунду. IP-адреси, з яких проводяться атаки, передано в правоохоронні органи», - зазначили у відомстві.

 

У Держспецзв'язку додають, що ці порушення мають ознаки правопорушення, передбаченого статтею 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або електрозв'язку).

 

Нагадаємо, 31 січня після закриття міліцією файлообмінного ресурсу Ex.ua розпочалися числені DDoS-атаки на сайти органів влади, зокрема на сайт президента, що призвело до їх повного або часткового блокування. 2 лютого в Адміністрації президента повідомили, що їм вдалося відбити хакерські атаки на сайт глави держави.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14929
Читайте також
02.02.2012 11:32
Мустафа Найєм, «Українська правда»
27 064
02.02.2012 10:30
Дмитро Білаш, «Радіо свобода»
33 853
01.02.2012 13:11
Игорь Бурдыга, Александр Черновалов, «Коммерстантъ. Украина»
29 109
01.02.2012 10:44
Денис Олейников, «Блоги. Українська правда»
21 957
01.02.2012 09:28
Євген Шпитко, «Блоги. Українська правда»
20 116
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Neko
4475 дн. тому
Та маячня це. Як можна когось притягти до відповідальності за те, що він кілька разів, або навіть кілька тисяч разів зайшов на якийсь сайт? Може йому цікаво було? А може, він просто необережно їв варення над клавіатурою, і кнопочка F5 від того залипла?;)))
Сергей
4475 дн. тому
интересно, а айпи чиновников, которіе заходили убедиться, что сайты лежат - тоже передали как АйПи хакеров?
ATA
4475 дн. тому
станом на вечір 2 лютого зрозуміло, як це налякало "атакуючих"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду