detector.media
07.02.2012 20:37
Ex.ua готовий надати міліції IP-адреси користувачів заради повернення серверів – міліція

Компанія Ex.ua готова надати міліції IP-адреси недобросовісних користувачів сайту, щоб скоріше отримати назад вилучені в ході слідства сервери. Про це повідомив начальник Управління по зв'язках з громадськістю МВС України Володимир Поліщук в ефірі телеканалу ТВі, пише «Українська правда».

 

«Вчора у мене був і представник компанії Ex.ua, відомий адвокат цієї фірми, а також представник Асоціації IT-технологій, ми сиділи за столом, і казали, що погоджуються нам допомогти, вказати на яких серверах може міститися ця інформація - IP-адреси цих недобросовісних користувачів, щоб ми скоріше повернули їм сервери», - розповів він.

 

Представник міліції уточнив, що «ми домовилися, що підготуємо круглий стіл запросимо айтішників, провайдерів, а також можливо народних депутатів».

 

«Будемо розмовляти, як нам зробити так, щоб навіть в разі порушення кримінальної справи не було певних трудностей, вилучень, щоб це не відображалось на звичайних користувачах», - заявив пан Поліщук.

 

Нагадаємо, 31 січня міліція закрила відомий український файлообмінник Ex.ua. У рамках розслідування кримінальної справи про порушення авторських і суміжних прав слідчими було вилучено сервери Ex.ua, а реєстратор домену Imena.ua на вимогу слідчих заблокував домен Ex.ua.

 

2 лютого слідчі відкликали вимогу про блокування домену і реєстратор відновив його обслуговування. Але сервери досі залишаються вилученими.

 

У ніч на 3 лютого Ex.ua частково відновив роботу.

 

Увечері 31 січня сайт МВС став недоступний «через велику кількість відвідувачів, а також можливих DDОS-атак».

 

Наразі Володимир Поліщук уточнив, що «сайт МВС функціонує, є певні проблеми з деякими нашими ресурсами».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY