Сервер МВС зламали хакери

5 Лютого 2012
7461
5 Лютого 2012
19:08

Сервер МВС зламали хакери

7461
Сервер МВС зламали хакери

Сервер Міністерства внутрішніх справ України зламали хакери, повідомляє «Українська правда».

 

Вони виклали дані з сервера у вільному доступі для інтернет-користувачів. Хакери наголошують: Міністерство МВС України користується піратською Windows.

 

Раніше, 3-го лютого, під час ток-шоу «Шустер live» на Першому національному начальник управління по зв'язках зі ЗМІ МВС Володимир Поліщук зазначив, що використання МВС неліцензійних програм не є закритою інформацією. Також він розповів інші подробиці.

 

«Ми з 2006 року проводимо тендерні закупівлі лише тієї комп’ютерної техніки, яка має певне програмне забезпечення. Є якась частина працівників міліції десь в райуправліннях, можливо, навіть у головних управліннях, які працюють на неліценійній продукції. Ми цього не приховуємо, і ця ситуація не лише в МВС, а й всюди в Україні», - сказав пан Поліщук.  

 

Зміна діючого програмного забезпечення, за його словами, є питанням переговорів на державному рівні. Також він додав, що МВС інформує  Microsoft щодо часткового використання неліцензійного продукту. «І коли на цьому програмному забезпеченні не виробляється продукція, і на цьому ніхто не заробляє коштів, то правовласник і не пише заяв, і не вимагає терміново в один момент вирішити цю проблему», - пояснив Володимир Поліщук.

 

Нагадаємо, раніше у МВС визначалися, чи порушувати кримінальну справу за фактами хакерських атак на портал міністерства. Сайт МВС, поряд з низкою вебресурсів - порталу президента України, Кабміну, Верховної ради, Конституційного суду України, Національного банку, Партії регіонів, СБУ, каналу «1+1» - 31 січня атакували хакери та, за їх інструкціями, звичайні користувачі. Це сталося після закриття файлообмінного ресурсу Ex.ua.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7461
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду