«ТойХтоПройшовКрізьВогонь» вийшов у прокат із сюрпризами (ДОПОВНЕНО)

22 Січня 2012
12388
22 Січня 2012
12:02

«ТойХтоПройшовКрізьВогонь» вийшов у прокат із сюрпризами (ДОПОВНЕНО)

12388
«ТойХтоПройшовКрізьВогонь» вийшов у прокат із сюрпризами (ДОПОВНЕНО)

Український прокат картини Михайла Іллєнка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь», що стартував 19 січня, почався з накладок. У деяких кінотеатрах глядачі, як прийшли на перші сеанси, не змогли на них потрапити. Зокрема, у київських «Жовтні» та «Мегаплексі».

 

Пізніше на сайті «Жовтня», де були заявлені сеанси картини, з`явилися анонси лише спеціальних показів 28 і 29 січня. Як пояснила на своїй сторінці у Facebook директор кінотеатру Людмила Горделадзе, попередні покази кінотеатр не зміг забезпечити через відсутність копій фільму у потрібному форматі HD чи на плівці. Для демонстрації ж картини у DCP-копії, яка була у розпорядженні дистрибутора, «Жовтень» не обладнано цифровим проектором, а вільних залів для показу картини у плівковій копії у найближчий час не було.

 

Як відзначила пані Горделадзе у коментарі «Детектор медіа», найефективніше для кінопрокату було б надати фільм також на DVD-носіях, що дозволило б забезпечити показ на широких екранах у значній кількості кінотеатрів.

 

Щодо «Мегаплексу», то, як запевнили ТК в продюсерському центрі «Інсайтмедіа», тут не було лише першого сеансу 19 січня. Решта ж показів тривають.

 

 

За словами продюсера картини, директора «Інсайтмедіа» Андрія Суярка, 19 січня прокат фільму стартував у Києві (6 кінотеатрів, окрім спецпоказів) і охоплює інші міста. Зокрема, Львів, Івано-Франківськ (2 кінотеатри), Харків (4 кінотеатри) та Полтаву, де презентація картини має відбутися 26 січня. При цьому дистрибутор фільму, B&H Film DistributionCompany, має у розпорядженні 10 плівкових і 5 DCP-копій. Для показу фільму в DCP потрібний цифровий проектор, яким, через його високу вартість, обладнані не всі кінотеатри в Україні. «Нині дистрибутор розподіляє наявні копії. Плануємо підготувати більше DCP», - сказав пан Суярко.

 

За його словами, «ТойХтоПройшовКрізьВогонь», буде в українському прокаті протягом трьох місяців у понад 25-ти кінотеатрах. Очікується, що покази пройдуть і в невеликих містах. Щодо точного розкладу кіносеансів пан Суярко порадив орієнтуватися на сайти кінотеатрів і фільму, де інформація постійно оновлюється.

 

«ТойХтоПройшовКрізьВогонь» - перший фільм, створений в Україні без залучення закордонної кіноіндустрії. Весь цикл робіт здійснено Kinotur Digital Intermediate Lab. Виробництво картини було завершено завдяки фінансуванню Державною службою кінематографії Міністерства культури.

 

Картина оповідає про долю радянського військового пілота з Полтавщини, який став вождем індіанського племені в Канаді. Фільм заснований на реальних подіях, що сталися в житті Івана Даценка.

 

Як повідомляла ТК, більша частина зйомок відбувалася в Україні впродовж 2008-2010 років. Один кадр було знято в горах неподалік Буенос-Айреса, на кордоні Аргентини та Чилі.

 

«ТойХтоПройшовКрізьВогонь» здобув гран-прі ІІІ Київського міжнародного кінофестивалю. 

 

«Детектор медіа»

 

Постер - http://www.firecrosser-movie.com/ 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12388
Читайте також
28.01.2012 09:57
Лілія Бондарчук, «Дзеркало тижня. Україна»
24 987
23.01.2012 14:14
Андрій Кокотюха
для «Детектор медіа»
32 546
22.01.2012 18:14
Ирина Гордейчук
для «Детектор медіа»
30 017
20.04.2011 10:31
Елена Коркодым
5 135
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Нині нині Нині...
4479 дн. тому
Редактор у вас вообще есть?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду