detector.media
19.10.2011 13:50
«Укртелеком» піднімає абонплату за дротове радіо

Абонентна плата за користування радіоточкою становитиме для населення 7.20  грн, для юридичних осіб - 10.80 грн. Про це повідомляється на сайті «Укртелекому».

 

Раніше плата становила 6 грн і 9 грн відповідно (старі тарифи; нові тарифи).

 

Як зазначає оператор, послуго проводового (дротового) радіо є для нього збитковою. За 2010 рік збитки становлять 73,9 млн грн, за перше півріччя 2011 року - 41,7 млн грн.

 

«До такої ситуації призводить відсутність в Україні механізму компенсації збитків за надання телекомунікаційних послуг нижче їх собівартості, що дозволило б товариству забезпечувати клієнтам якісні послуги. Через це компанія змушена переглядати тарифи, аби хоча б частково наблизити їх до собівартості, для збереження можливості мільйонам абонентів «Укртелекому» й надалі користуватися послугами проводового радіомовлення, - зазначається у повідомленні. - Компанія розуміє наскільки важливими є послуги проводового радіомовлення для певної категорії населення країни і тому продовжує на всій території країни надавати ці послуги, незважаючи на їх збитковість протягом багатьох років».

 

Нагадаємо, у квітні нові власники «Укртелекому» - австрійська компанія EPIC - заявили про свій намір відмовитися від надання збиткових послуг, серед яких - проводове радіо.

 

Потім голова правління ПАТ «Укртелеком» Георгій Дзекон під час прес-конференції 10 серпня запевнив, що компанія не відмовиться від проводового радіо - шукатиме шляхів виведення його на беззбитковість.

 

Мережа проводового радіо, що входить до структури «Укртелекому», охоплює понад 18 тис. населених пунктів і обслуговує 2,4 млн користувачів (у 1991 році в країні було 19 млн радіоточок). У мережі транслюються програми Національної радіокомпанії України, а також державних обласних і регіональних ТРК, районних комунальних радіоредакцій і недержавних радіоорганізацій. Мережа також існує для оповіщення населення про надзвичайні ситуації.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY