День Незалежності. Святкова телепрограма (ОНОВЛЕНО)

23 Серпня 2011
20462
23 Серпня 2011
08:33

День Незалежності. Святкова телепрограма (ОНОВЛЕНО)

20462
День Незалежності. Святкова телепрограма (ОНОВЛЕНО)

Проекти власного виробництва, присвячені Дню Незалежності, у святковий день і напередодні транслюватимуть «Інтер», «Україна», СТБ, ТВі, 5 канал, Перший національний, «Ера» і Перший діловий. Окрім цього, тематичні сюжети в інформаційних програмах транслюються на ICTV, «Інтері» та «Україні», а Новий канал показав свій спецпроект за два дні до свята.

 

Головним проектом святкового дня на каналі «Україна» стане документальна стрічка Сергія Буковського «Україна. Точка відліку» (виробництво Film.ua) , присвячена 20-річчю з дня проголошення Незалежності України і розпаду СРСР. Нагадаємо, один з героїв фільму - Леонід Кравчук, який поділиться спогадами про те, що насправді відбувалося у вищих ешелонах влади під час становлення незалежної України. У зйомках фільму «Україна. Точка відліку» взяли участь американський політолог Збігнєв Бжезінський, український політик Левко Лук'яненко, Держсекретар РРФСР в 1991 році Геннадій Бурбуліс, Держсекретар США в 1989-1992 роках Джеймс Бейкер, Голова Верховної Ради республіки Білорусь Станіслав Шушкевич та інші. Вони розкажуть, як Україна робила перші кроки на шляху до незалежності, поділяться маловідомими фактами та альтернативною версією розвитку подій 1991 року. 

 

Знаковим проектом каналу «Інтер» стане трисерійний документальний проект компанії Film.ua «Прокуратори України». Це кінотрилогія про біографію радянських діячів Миколи Підгорного (ця серія вже вийшла 22 серпня), Петра Шелеста і Володимира Щербицького. Проект побудовано на архівних кадрах, а також інтерв'ю з людьми, які знали особисто радянських «слуг народу».

 

Документальна картина «Легендарні замки України» виробництва «07 продакшн» розповідатиме про Кам'янець-Подільську, Хотинську і Білгород-Дністровську фортеці, Луцький замок (замок Любарта) і замки Закарпаття. Виробництвом стрічки займатиметься «07 продакшн», автор і режисер - Петро Кулинський, оператор - Віталій Поліщук.

 

 

 

Кадр з документального проекту «Легендарні замки України»

 

СТБ 24 серпня представить глядачам фільм Олексія Мустафіна «Майже доросла. Щоденник двадцятирічної», а ТВі покаже черговий випуск авторського проекту Віталія Портникова «Журналіст і незалежність», який стартував на каналі з 10 серпня.

 

Як писала ТК, «Майже доросла. Щоденник двадцятирічної» - це односерійна документальна стрічка про те, як молоде покоління, яке народилося в незалежній Україні, сприймає День Незалежності, розвиток країни і як воно бачить майбутнє своєї держави.

 

У свою чергу 5 канал запускає триденний телемарафон «Українська незалежність» тривалістю понад 50 годин безперервного ефіру.

 

 

Головними проектами НТКУ стануть документальні стрічки «7300 днів», «Межа свободи» (автор і ведучий Марк Гресь), мистецькі телемарафон та урочистості з майдану Незалежності.

 

Як писала ТК, «Межа свободи» - це «великий синхрон», де майже відсутній закадровий текст. Автор і ведучий намагається через різних героїв - звичайних людей - розібратися і усвідомити поняття свободи. В основу картини «7,300 днів» покладена розповідь про найважливіші події та найяскравіші особистості 1990-2011 років з широким застосуванням архівних та натурних зйомок, а також коментарів перших осіб держави, відомих українців, безпосередніх учасників подій та, знову ж таки, звичайних громадян країни.

 

Перший діловий до 20-ї річниці незалежності України підготував спецпроект «"Залежна" незалежна Україна». Програма вийде 24 серпня о 20.45.

 

 

Телеканал «Ера» до Дня Незалежності покаже документальний фільм режисера Олексія Зотікова «Намисто для єдиної». У сюжеті стрічки - мандрівка країною від гори Мітридат у Керчі до гетьманської столці Глухова. Хронометраж стрічки – 53 хвилини. Проект вийде 23 серпня о 23:15 та 24 серпня о 07:40.

 

Зазначимо також, що спеціальний випуск програми «Новий погляд», приурочений доя Дня Незалежності, вже показав 22 серпня Новий канал.

 

Окрім цього, телеканал ICTV із 4 по 24 серпня показує у випусках інформаційної програми «Факти» цикл спецрепортажів до 20-річчя Незалежності. Так само канал «Інтер» у вечірніх випусках своєї інформаційній програмі «Подробиці» з 4 по 23 серпня транслює цикл історично-публіцистичних сюжетів «Наші двадцять». Подібний спецпроект із 5-хвилинних сюжетів, які виходять після інформаційної програми «События», показує канал «Україна». У цьому спецпроекті «Україна. 20 років життя» (робоча назва - «Історія очима глядачів») розповідається про події кожного з 20 років незалежності України.

 

 

 

 

Канал «1+1», як і минулого року покаже о 22.25 американський фільм Роланда Еммеріха з Віллом Смітом у головній ролі «День незалежності», а також дві серії «Інтернів» (20.15, 20.50) і перший випуск другого сезону «Від пацанки до панянки».

 

Прем'єри нових проектів 24 серпня представить і Новий канал - «Між нами, сватами», та шоу «Я - герой!», о 19.35 і 20.35 відповідно.

 

На ICTV транслюватимуть художні фільми «Матриця» (19.00), «Смертельна зброя-3» (21.45) та «Зодіак» (00.05).

 

Детальніше про деякі проекти до Дня Незалежності «Детектор медіа» писала в матеріалі «Незалежність очима телевізійників».

 

Фото - inter.ua

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20462
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
teryu
4631 дн. тому
фільм без політики до 20 років Незалежності Док. фільм „Намисто для єдиної" "Телерадіокомпанія "ЕРА" Вівторок 23 серпня 23:15 Середа 24 серпня 07:40 http://www.youtube.com/watch?v=PzSkwIc4r1g
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду