Перший канал готує до Дня Незалежності документальні фільми «Межа свободи» і «7,300 днів»

22 Липня 2011
16156
22 Липня 2011
16:44

Перший канал готує до Дня Незалежності документальні фільми «Межа свободи» і «7,300 днів»

16156
Перший канал готує до Дня Незалежності документальні фільми «Межа свободи» і «7,300 днів»

Перший національний готує до Дня Незалежності кілька спецпроектів. Один з них - «Межа свободи» - готує творчо-виробниче об'єднання художніх та публіцистичних фільмів Національної телекомпанії України під керівництвом режисера (а також автора і ведучого) Марка Греся. Про це «Детектор медіа» повідомили в НТКУ.

 

Як розповів у коментарях ТК Марк Гресь, лейтмотив цієї стрічки - нинішнє розуміння свободи всіх відрізків населення. За його словами, «Межа свободи» - це «великий синхрон», де майже відсутній закадровий текст. Автор і ведучий намагається через різних героїв - звичайних людей - розібратися і усвідомити поняття свободи.

 

Жанр фільму «Межа свободи», за словами режисера, і досі не визначений.

 

Наразі фільм перебуває на етапі збору інформації та матеріалів з відряджень.

 

Також НТКУ готує документальний фільм «7,300 днів», в основу якого буде покладена розповідь про найважливіші події та найяскравіші особистості 1990-2011 років з широким застосуванням архівних та натурних зйомок, а також коментарів перших осіб держави, відомих українців, безпосередніх учасників подій та, знову ж таки, звичайних громадян країни.

 

Заплановано зробити дві версії стрічки: повна версія для української аудиторії буде передана іноземним спеціалістам для створення скороченого варіанту, адаптованого до сприйняття іноземною аудиторією (хронометраж 15-20 хвилин). Цю версію пропонуватимуть телеканалам у різних країнах через систему міжнародного обміну новин у рамках Європейської мовної спілки (European Broadcasting Union).

 

Нагадаємо, ще Перший національний до 20-ї річниці Незалежності України покаже зразки української кінокласики, надані Національною кіностудією художніх фільмів імені Олександра Довженка, а також запустить у рамках цього проекту окрему програму про кіно, ведучим якої стане Сергій Неретін. Показ стрічок стартує з 1 серпня й орієнтовано триватиме два місяці.

 

Також на другу половину серпня 2011 року заплановано показ спеціальних випусків суспільно-політичного ток-шоу «Про головне».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16156
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду