Документальний цикл Портникова «Журналіст і Незалежність» стартує на ТВі на початку серпня

22 Липня 2011
16272
22 Липня 2011
17:10

Документальний цикл Портникова «Журналіст і Незалежність» стартує на ТВі на початку серпня

16272
20 портретів людей, причетних до проголошення Незалежності
Документальний цикл Портникова «Журналіст і Незалежність» стартує на ТВі на початку серпня

Авторська програма Віталія Портникова на ТВі, присвячена Дню Незалежності, має робочу назву «Журналіст і Незалежність» і стартує на початку серпня. Про це «Детектор медіа» розповів сам журналіст і ведучий.

 

За його словами, це буде цикл з 20 програм, які можна назвати «аналітичними замальовками, аналітичними спогадами» людей, які були безпосередньо причетними до проголошення Незалежності.

 

Зокрема, героями документальних замальовок стануть Леонід Кравчук, колишні перші секретарі ЦК КПУ Володимир Івашко і Станіслав Гуренко, перший і останній президент Радянського Союзу Михайло Горбачов, перший президент Росії Борис Єльцин, перший голова парламенту незалежної Литви Вітаутас Ла́ндсберґіс, президент відновленої Литовської Республіки Альгірдас Бразаускас, голова народного руху України В'ячеслав Чорновіл - загалом 20 портретів.

 

«Одні з цих людей, про яких вестиметься мова, були захисниками цієї ідеї (Незалежності. - ТК), інші підключилися уже в ході розвитку політичної ситуації в колишньому Радянському Союзі, треті - залишалися її запеклими опонентами, однак всі вони так чи інакше є безпосередніми учасниками того історичного процесу. Це три такі категорії людей», - розповідає пан Портников.

 

Віталій Портников виступатиме у проекті як оповідач. За його словами, у нього є можливість розповідати про цих особистостей з власного досвіду, а не з енциклопедій чи статей у пресі: «У циклі немає таких людей, які були би мені незнайомі».

 

Сюжети матимуть свій відеоряд, кожна розповідь буде розбавлена живими картинками й архівними матеріалами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16272
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Александр
4663 дн. тому
Почему государства и журналисты стремятся к независимости, а художники и простые люди к свободе?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду