Янукович назвав журналістів «Стоп цензурі!» заангажованими і заявив, що він їм не по зубах

28 Червня 2011
16394
28 Червня 2011
19:31

Янукович назвав журналістів «Стоп цензурі!» заангажованими і заявив, що він їм не по зубах

16394
Янукович назвав журналістів «Стоп цензурі!» заангажованими і заявив, що він їм не по зубах

Президент України Віктор Янукович в інтерв\'ю чотирьом телеканалам до Дня Конститутуції пояснив, чому не запросив активістів «Стоп цензурі!» до свого маєтку «Межигір\'я» і що він думає про стан свободи слова в Україні.

 

«Я постійно зустрічаюсь, перебуваючи в регіонах, з представниками засобів масової інформації. Постійно. Я таких випадків, по великому рахунку, не знаю. Є багато проблем, які виникають між власниками засобів масово інформації і колективами. Ці питання є, вони існують, втручатися у них владі дуже важко. І я переконаний, що такі питання - вони є не тільки в Україні, вони є в усьому світі. Я з журналістами спілкуюся з різних країн. Ці питання існують. По великому рахунку, я проблем ніяких не бачу», - заявив він, відповідаючи на запитання ведучого ICTV Андрія Куликова.

 

Питання звучало так: «Пане президенте, після приходу вас і вашої команди до влади в Україні і поза нею побільшало нарікань на те, що є випадки цензури і спроби обмежити свободу слова. Я не є представником руху „Стоп цензурі!", але я є учасником цього руху, представники якого прагнуть з вами зустрітися. Натомість тут є інші люди. Ви збираєтеся зустрітися з представниками руху „Стоп цензурі!" і чи поділяєте стурбованість долею свободи слова в Україні?»

 

Перш ніж відповісти на нього, Янукович відповів питанням на питання: „Ви знаєте, вам видніше. Якщо ви скажете мені, що щось змінилось в гіршу сторону, з часів минулої влади, - у вас є така можливість. Мені цікаво було б послухати вас. Я вам задаю питання також. Скажіть, от ви відчуваєте, що щось змінилося?»

 

«Я відчуваю, що щось змінилося, - зазначив Куликов. - Замість трьох потужних центрів тиску, які були в минулі роки, утворився один надпотужний центр. Як не парадоксально, почасти це полегшило роботу. Тому що немає потреби так маневрувати між трьома, а достатньо зафіксувати позицію з одним центром тиску і відповідно будувати відносини. Але розмовляючи із колегами, особливо в областях, я знаю, що у них причини для стурбованості є. І, очевидно, тому вони так шукають зустрічі з вами».

 

Щодо перспектив зустрічі з представниками руху Янукович сказав таке: «Що стосується зустрічі, певна заангажованість тих журналістів, які шукають конфлікту зі мною, вона примушує мене уходити від цих конфліктів. Я не хочу грати в цю брудну гру, я також людина. Це перше. І друге - я ще, крім того, несу відповідальність за стан справ в країні, і, так як мені здається, кращий випадок - щоб вони своїми спробами шукали інших клієнтів, їх достатньо, а я не той, я їм не по зубам». 

 

Нагадаємо, Янукович запросив на зустріч до «Межигір\'я» Андрія Куликова з ICTV, Євгена Кисельова з «Інтера», Олександра Ткаченка з «1+1», Савіка Шустера з Першого національного, а також представників газети «Сегодня» і сайту «Обозреватель».

 

«1+1» покаже запис інтерв\'ю о 20:00, ICTV - о 20:05, Перший - о 21:30. «Інтер», із трансляції якого зроблено дану новину, переніс показ з 20:30 на 18:00.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16394
Читайте також
30.06.2011 16:07
Борис Бахтєєв
для «Детектор медіа»
40 359
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Vitaliy
4675 дн. тому
Заглядаючі в рот президента журналісти... Виглядало, м'яко кажучи, паршиво.
таки так
4675 дн. тому
Якщо янек робить висновок по Даці - то таки так- заангажовані, такі все кинуть. щоб до своєї комори дещо притягнути... прикро, але це від примітивності душі, сімейного виховання... Таких легко прикупити на медіаринку, вони з нетерпінням чекають на свого забезпеченого купувальника!
Сумно і гидко
4676 дн. тому
Головний недолік Януковича, як він сам каже, це те, що він не вміє говорити неправду. Зворушує до сліз. Просто як в "Нашій Раші" - "Я всьо про народ думаю!" Шоумени в гостях у клоуна змагаються, хто нижче прогнеться. Тест на вошивість?
L'amurchik
4676 дн. тому
Интер красавчики, вышли раньше всех, тем самым забрав всю аудиторию на себя, хотя планировали, я так понимаю стартовать с плюсами..но о какой честной конкуренции может идти речь...завтра уже увидим доли...не удивлюсь если интер возьмет долю под 30. А остальные так 10 - 12. Как например было с королевской свадьбой в Британии....так держать Интеровцы(
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду