detector.media
28.06.2011 19:31
Янукович назвав журналістів «Стоп цензурі!» заангажованими і заявив, що він їм не по зубах

Президент України Віктор Янукович в інтерв\'ю чотирьом телеканалам до Дня Конститутуції пояснив, чому не запросив активістів «Стоп цензурі!» до свого маєтку «Межигір\'я» і що він думає про стан свободи слова в Україні.

 

«Я постійно зустрічаюсь, перебуваючи в регіонах, з представниками засобів масової інформації. Постійно. Я таких випадків, по великому рахунку, не знаю. Є багато проблем, які виникають між власниками засобів масово інформації і колективами. Ці питання є, вони існують, втручатися у них владі дуже важко. І я переконаний, що такі питання - вони є не тільки в Україні, вони є в усьому світі. Я з журналістами спілкуюся з різних країн. Ці питання існують. По великому рахунку, я проблем ніяких не бачу», - заявив він, відповідаючи на запитання ведучого ICTV Андрія Куликова.

 

Питання звучало так: «Пане президенте, після приходу вас і вашої команди до влади в Україні і поза нею побільшало нарікань на те, що є випадки цензури і спроби обмежити свободу слова. Я не є представником руху „Стоп цензурі!", але я є учасником цього руху, представники якого прагнуть з вами зустрітися. Натомість тут є інші люди. Ви збираєтеся зустрітися з представниками руху „Стоп цензурі!" і чи поділяєте стурбованість долею свободи слова в Україні?»

 

Перш ніж відповісти на нього, Янукович відповів питанням на питання: „Ви знаєте, вам видніше. Якщо ви скажете мені, що щось змінилось в гіршу сторону, з часів минулої влади, - у вас є така можливість. Мені цікаво було б послухати вас. Я вам задаю питання також. Скажіть, от ви відчуваєте, що щось змінилося?»

 

«Я відчуваю, що щось змінилося, - зазначив Куликов. - Замість трьох потужних центрів тиску, які були в минулі роки, утворився один надпотужний центр. Як не парадоксально, почасти це полегшило роботу. Тому що немає потреби так маневрувати між трьома, а достатньо зафіксувати позицію з одним центром тиску і відповідно будувати відносини. Але розмовляючи із колегами, особливо в областях, я знаю, що у них причини для стурбованості є. І, очевидно, тому вони так шукають зустрічі з вами».

 

Щодо перспектив зустрічі з представниками руху Янукович сказав таке: «Що стосується зустрічі, певна заангажованість тих журналістів, які шукають конфлікту зі мною, вона примушує мене уходити від цих конфліктів. Я не хочу грати в цю брудну гру, я також людина. Це перше. І друге - я ще, крім того, несу відповідальність за стан справ в країні, і, так як мені здається, кращий випадок - щоб вони своїми спробами шукали інших клієнтів, їх достатньо, а я не той, я їм не по зубам». 

 

Нагадаємо, Янукович запросив на зустріч до «Межигір\'я» Андрія Куликова з ICTV, Євгена Кисельова з «Інтера», Олександра Ткаченка з «1+1», Савіка Шустера з Першого національного, а також представників газети «Сегодня» і сайту «Обозреватель».

 

«1+1» покаже запис інтерв\'ю о 20:00, ICTV - о 20:05, Перший - о 21:30. «Інтер», із трансляції якого зроблено дану новину, переніс показ з 20:30 на 18:00.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY