Андрій Куликов говорив з Януковичем про «Свободу слова» та рух «Стоп цензурі!»

24 Червня 2011
10739
24 Червня 2011
16:15

Андрій Куликов говорив з Януковичем про «Свободу слова» та рух «Стоп цензурі!»

10739
Андрій Куликов говорив з Януковичем про «Свободу слова» та рух «Стоп цензурі!»

Під час інтерв'ю президента Віктора Януковича з представниками загальнонаціональних каналів ведучий «Свободи слова» на ICTV Андрій Куликов запитав гаранта, чи має він намір зустрітись з учасниками руху «Стоп цензурі!». Про це Андрій Куликов розказав у коментарі «Детектор медіа».

 

За його словами, коли журналісти приїхали на зустріч, президент провів їх до свого будинку. Після цього вони пройшлися територією маєтку до альтанки, де й відбулась двогодинна зустріч.

 

Телевізійні версії вийдуть в ефір 28 червня, у День Конституції. «Цього разу це не буде спільна для всіх каналів версія. Кожен робить матеріал на свій розсуд. Тому і тривалість, я думаю, буде різною», - зазначив Андрій Куликов.

 

З президентом журналісти говорили на теми: Конституція та доцільність її перегляду, зовнішня політика, відносини з Росією і НАТО, свобода преси, газ, адмінреформа, суд над Тимошенко, державна мова, іноземні інвестиції.

 

Запитання про свободу преси Януковичу поставив Андрій Куликов, зазначивши, що він є учасником, а не представником руху «Стоп цензурі!»: «Я поставив запитання, що за час приходу до влади Януковича та його команди побільшало нарікань на випадки цензури та спроби чи прагнення обмежити свободу слова. Я процитував рух «Стоп цензурі!» і запитав, чи президент має намір зустрітися з його представниками».

 

Зміст отриманої від Януковича відповіді на це запитання Андрій Куликов не розголошує до виходу телевізійної версії  інтерв'ю.

 

На запитання ТК, чи йшлось під час інтерв'ю про власність на маєток «Межигір'я», Андрій Куликов зазначив, що він не надавав цьому значення, однак його колеги цю тему порушили: «Я тільки не певен чи це було під час запису чи раніше».

 

Ведучий «Свободи слова» також наголосив, що «у більшості випадків, принаймні я, отримав відповіді (хоча й не завжди ті, на які я розраховував), на свої запитання».

 

«У мене збільшилось бажання взяти у нього розлоге інтерв'ю сам на сам. Я думаю, що шестеро людей - це забагато. 3-4 - це ще нормально, а 6 - це вже забагато. Після торішнього інтерв'ю у мене вперше виникло бажання поговорити з ним сам на сам», -  додав Андрій Куликов. Він запропонував Віктору Януковичу взяти участь у програмі «Свобода слова» і «відмови не почув».

 

На запитання ТК, які залишились враження від маєтку Віктора Януковича, Андрій Куликов відповів: «Я їхав не маєток дивитись, а розмовляти з президентом».

 

Як уже повідомляла ТК, зустріч Віктора Януковича та журналістів пройшла 24 червня. На неї були запрошені: від «Інтера» - ведучий програми «Велика політика із Євгенієм Кисельовим» Євген Кисельов, від Першого національного - ведучий «Шустер LIVE» Савік Шустер, від «1+1» - ведучий «Tkachenko.ua» Олександр Ткаченко, від ICTV - ведучий «Свободи слова» Андрій Куликов. Також на зустріч запрошений головний редактор газети «Сегодня» (Ігор Гужва - ТК) та шеф-редактор «найрейтинговішого вітчизняного новинного сайту (за рейтингом сайту liveinternet.ru)» «Обозреватель» (obozrevatel.ua) Михайло Подоляк. Тема зустрічі - 15-та річниця Конституції України та 20-річчя Незалежності України. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10739
Читайте також
30.06.2011 16:07
Борис Бахтєєв
для «Детектор медіа»
40 362
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду