Мустафа Найєм сподівається, що інтерв’ю з Януковичем не є заміною поїздки журналістів до «Межигір’я»

24 Червня 2011
11448
24 Червня 2011
17:46

Мустафа Найєм сподівається, що інтерв’ю з Януковичем не є заміною поїздки журналістів до «Межигір’я»

11448
Мустафа Найєм сподівається, що інтерв’ю з Януковичем не є заміною поїздки журналістів до «Межигір’я»

Журналіст «Української правди» активіст руху «Стоп цензурі!» Мустафа Найєм подівається, що інтерв'ю президента телеканалам, сайту «Обозреватель» і газеті «Сегодня» не подаватимуть як поїздку журналістів у «Межигір'я». Про це він розказав у коментарі ТК.

 

«Я сподіваюсь, що це просто прес-конференція, на яку дійсно президент запросив тих журналістів, з якими йому зручно розмовляти. І він має на це право. Дарія  Чепак у цьому разі має рацію: якщо він хоче, він спілкується саме з цими журналістами. І я буду здивований, якщо вони заявлять, що це і є та поїздка, яку обіцяв президент. Обіцянка пролунала під час прес-конференції з приводу 100 днів президентства, і жоден журналіст з тих, які поїхали у «Межигір'я», наскільки я пам'ятаю, не був на цій прес-конференції», - сказав він.

 

Також Мустафа зазначив, що ані він, ані будь-хто з руху «Стоп цензурі!» не мав би бажання побувати вдома у президента, якби не журналістські розслідування, які свідчать про те, що розкіш у маєтку Віктора Януковича не відповідає коштам, вказаним у декларації. «Це єдине, чому ми хотіли туди потрапити. І це не означає, що там повинен бути я чи інший журналіст. Просто нехай президент покаже це людям, які проводили з  цього приводу розслідування. Журналісти, які поїхали сьогодні, жодного разу не публікували жодного матеріалу щодо резиденції, не займалися цією тематикою», - зазначив Мустафа Найєм.


Також його здивував склад видань, обраних для зустрічі з Януковичем, зокрема те, що з інтернет-видань був обраний саме сайт «Обозреватель»: «Щодо телевізійників усе зрозуміло.   А щодо інтернт-видань, мені здається, Дарка Чепак не туди дивилась. Тому що насправді, я думаю, усі знають, що стартова сторінка будь-якого політика у цій країні - «Українська правда». Я думаю, що і Дарка Чепак не починає свій день з того сайту, який вона назвала. Чому саме цей рейтинг був обраний (рейтинг сайту liveinternet.ru, за яким «Обозреватель» є лідером серед новинних сайтів - ТК) - мені зрозуміло. Тому що це видання («Обозреватель», - ТК) зараз дуже близьке до влади. І журналісти з цього сайту їздять у пулі. Але з іншого боку, Дарка Чепак правильно сказала: президенту так зручніше. І треба про це сказати прямо та відверто».

 

Нагадаємо, прес-секретар Януковича Дарка Чепак вибір медіа прокоментувала так: «Ми виходили з рейтингів. В інтернеті є кілька рейтингів. Зараз ми вирішили зупинитися на «Оглядачі». Наступного разу це може бути «Українська правда», чому ні?»

 

«Я сподіваюсь, прес-конференція буде, і ми там задамо свої питання, і мене цікавить чи виконає президент свою обіцянку», - додав Мустафа Наєм.

 

Як повідомляла ТК, зустріч Віктора Януковича та журналістів пройшла  24 червня. На неї запрошені: від «Інтера» - ведучий програми «Велика політика із Євгенієм Кисельовим» Євген Кисельов, від Першого національного - ведучий «Шустер LIVE» Савік Шустер, від «1+1» - ведучий «Tkachenko.ua» Олександр Ткаченко, від ICTV - ведучий «Свободи слова» Андрій Куликов. Також на зустріч запрошений головний редактор газети «Сегодня» (Ігор Гужва - ТК) та шеф-редактор «найрейтинговішого вітчизняного новинного сайту (за рейтингом сайту liveinternet.ru)» «Обозреватель» (obozrevatel.ua) Михайло Подоляк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11448
Читайте також
30.06.2011 16:07
Борис Бахтєєв
для «Детектор медіа»
40 367
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду