Редактор «Оглядача» Анатолій Шарій стріляв у нападника гумовими кулями (доповнено коментарем правоохоронців)

1 Травня 2011
18787
1 Травня 2011
20:48

Редактор «Оглядача» Анатолій Шарій стріляв у нападника гумовими кулями (доповнено коментарем правоохоронців)

18787
Редактор «Оглядача» Анатолій Шарій стріляв у нападника гумовими кулями (доповнено коментарем правоохоронців)

Першого травня редактор відділу розслідувань інтернет-видання «Оглядач» Анатолій Шарій, захищаючи свою дружину, двічі вистрілив у нападника гумовими кулями в ногу і живіт. Інцидент стався в «Макдональдсі», що біля столичного Центрального РАГСу. Цю інформацію Анатолій підтвердив ТК особисто.

 

Анатолій Шарій прийшов до фаст-фуду з дружиною, яка кілька місяців тому народила дитину, повідомляє у своєму блозі на УП Олександр Чаленко. «До них причепився невідомий і почав ображати дружину Анатолія. Після того, як Толік попросив його заспокоїтися, бичара витащив його з "Макдональдсу". Толя не розгубився, витащив пістолет і двічі вистрелив в нього. Потім забрав дружину, і відвіз її з фаст-фуду», - пише Олександр, додавши, що Анатолій викликав міліцію і повернувся до «Макдональдсу».

 

За словами Анатолія, нападник на підмогу викликав із десяток хлопців у спортивних костюмах. Наразі пан Шарій дав показання міліції. Правоохоронці вилучили в нього зброю і повезли у відділення по вул. Старовокзальній, 12.

 

Журналіст розповів ТК, що пройшов усі необхідні процедури в правоохоронних органах, здав тест на вміст алкоголю та наркотичних речовин у крові, який виявився негативним, і зараз перебуває вдома. Зброю, на яку він, до речі, мав дозвіл, було вилучено строком на 10 днів. Наразі правоохоронні органи не мають до нього претензій.

 

Особу нападника встановлено, це мешканець Києва 1982 р. н., якого доставили в лікарню швидкою і відпустили після надання медичної допомоги.

 

«Я написав заяву, тому що це явно була провокація, причому абсолютно невмотивована. Не знаю, чи пов'язана ця ситуація з моєю журналістською діяльністю, але людина, що напала на мене, була абсолютно неадекватною, хоча й тверезою. Враховуючи останні мої публікації та проект, над яким я працюю разом із журналістами "1+1", маю підстави думати, що все ж таки моя діяльність причетна до цього випадку. Я побоююсь продовження ситуації, і попередив про це начальника Шевченківського районного відділу міліції, адже із нападником було 15 осіб у спортивних костюмах і з поголеними головами», - зауважив Анатолій у коментарі ТК.

 

Керівник відділу зв'язків із громадськістю київської міліції Володимир Поліщук у коментарі «Детектор медіа» підтвердив слова журналіста та зауважив, що слідство триває: «Було допитано директора ресторану швидкого харчування та інших свідків, але більшість із них якщо й чули конфлікт, то не бачили. Поки що зарано робити процесуальні висновки, триває дослідча перевірка. Працівники Шевченківського районного управління офіційним листом звернулися до адміністрації ресторану "Макдональдс" із проханням надати їм запис камер відеоспостереження. Правоохоронні органи будуть досліджувати запис, ще раз опитають обидві сторони інциденту. Але поки що зарано говорити, як ситуація обернеться далі, чи була це необхідна самооборона, чи хуліганські дії».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18787
Читайте також
14.07.2011 08:40
Олексій Кутєпов, для «Детектор медіа»
30 318
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
По сути
4659 дн. тому
Для дебила L'amurchik. Посмотри видео - и ответь: кто тащил Шария из Мака? http://roadcontrol.org.ua/node/1041
По сути
4659 дн. тому
Шарий - унылое брехливое дерьмо. Yа видео камер наблюдения Мака хорошо видно, что Шарий идет следом за каким-то мужиком, вытаcкивает пистолет еще в помещении Мака, держа его за спиной. И как только мужик выходит из двери и делает несколько шагов, НЕ ОБОРАЧИВАЯСЬ И НЕ ПРИБЛИЖАЯСЬ К ШАРИЮ, этот подонок, стоя в дверях Мака, делает два выстрела с расстояния метра три: первый - в ноги, причем мужик стоял к нему спиной. И второй - в корпус, когда мужик начал к нему поворачиваться. Видео с описанием "подвига" ментовской шестерки и брехуна Шария - вот здесь http://roadcontrol.org.ua/node/1041
Пепе
4734 дн. тому
Цікаво, чи розуміє Шарій, що провокація не може бути невмотивованою? Мабуть, що ні. А ось якої думки пан Шарій про солідарність журналістів: http://www.partyofregions.org.ua/contrprop/behind/4c8781723449d/ Після цього, так мені гадається, жодний порядний журналіст і близько до нього не має підходити. І ще. На місці журналістів я би знайшов того хлопа, в якого Шарій стріляв. Прізвище його відоме, він засвітився "В контакте". От і довідатися б про його точку зору на події. Нарешті, з якого це дива тих, хто пише в "Обозревателе" називати журналістами?
толик
4736 дн. тому
Этот Шарий уже светился в разборках. Похоже, без биты он не ездит, а без резинострела не ходит. http://sverdlov.hiblogger.net/830584.html А теперь еще он и менты лепят, что это он вызвал милицию. Он оттуда быстренько съе===лся. Приехал обратно, когда менты уже были на месте, узнал - и обоср**ся Ну а про 10 "быков", к-рых "вызвал" подстреленый - вообще - чушь слоновья. Обхезался падла и врет как мерин Подключил своих подчиненных постить в фейсах-контактах-форумах, что он защищал жену, а бык на него напал. В мак-хаве должно быть видеонаблюдение. Но Стогний уже нашел 20 "свидкив" для другана. А вы верьте басням приблатненного жура
Rroman
4736 дн. тому
L'amurchik? по-перше, я вас не ображав. І зовуть мене не Васюна...У вас сленг, як у "тіпочка", який ніби напав на журналіста.... По-друге, у Шарія є побої? Коли він витягнув пістолет на нього продовжували нападати, що йому довелося застосувати? Аж двічі? Чи можна було попереджувальний зробити? Я бачу ви взагалі не знайомі із правилами застосування зброї. А їх треба знати. Бо так захищаючись, можна самому в тюрягу загриміти. І ще, нехай Шарій не спекулює, кому він потрібен, щоб за професійну діяльність його переслідували?
L'amurchik
4736 дн. тому
Rroman слышишь Васюна ты че морозишь. Этот тип его сам вывел из Мака. Три раза говорил пойдем выйдем и оскорблял паралельно жену. Поэтому ты думай что пишешь ил вообще начуись читать. "бичара витащив його з "Макдональдсу". Толя не розгубився, витащив пістолет і двічі вистрелив в нього". Витащив - ключевое слово. Читать учись...
Rroman
4736 дн. тому
Цікаво, а в того, "неадекватного", за словами Шарія, хлопця була зброя? холодна? чи він намагався вдарити Анатолія? чи вдарив? про це нічого. Тож виходить чувак ображав Шарія, а він вивів його і розстріляв. Такий собі "Лозинський" від журналістики. Конфлікт був, можливо. Та, думаю, зброю застосовують у країніх випадках, коли це загрожує вашому життю чи здоров'ю. Так виписано у суворому законодавстві. І на образу кулями, нехай і гумовими, відповідають лише дуже імпульсивні люди. А тепер друзі кинуться відмазувати Толіка, бо він явно перевищів міру необхідної оборони. В міліції все замнуть, бо ж Шарій журналіст. (я можу помилятися, та тільки у випадку коли на Шарія дійсно напав хлопець, на кілька років молодший і загрожував його життю)
На жаль, не журналіст і не бандит
4736 дн. тому
ХОЧУ ПІСТОЛЕТ! ДЛЯ САМОЗАХИСТУ!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду