Мовчати про замах на вбивство колеги – моральний злочин

14 Липня 2011
30299
14 Липня 2011
08:40

Мовчати про замах на вбивство колеги – моральний злочин

30299
Мовчати про замах на вбивство колеги – моральний злочин

У кожного може бути своє ставлення до журналіста Анатолія Шарія. Хтось його біографію знає більше, хтось менше. І є такі, кому вона не подобається.

 

ОДНАК! Коли справа доходить до продірявлення автомобіля (хоча планувалася голова) - це переходить усі існуючі межі.

 

На терези поставлено життя спочатку людини, потім колеги. Цим відкритим листом я звертаюся до всіх працівників ЗМІ і, зокрема, представників руху «Стоп цензурі» з проханням: не мовчати.

 

Ми сьогодні могли опускати до ями холодне тіло Шарія. Мовчати про це і не просити захисту журналіста - моральний злочин. Особливо, коли ще не відомі замовники, мотиви злочинців та їхні наступні жертви.

 

P.S. Хоча, може, я не туди звертаюсь. Адже «цензура - це контроль держави, організації чи групи людей над публічним виявом думок і творчості індивіда». А в цьому випадку - «тупе мочилово», відмашка - знищити...

 

Олексій Кутєпов, журналіст

 

Від редакції:

 

Анатолій Шарій - редактор відділу розслідувань інтернет-видання «Обозреватель». Останнім часом проводить серію розслідувань разом із журналістом «1+1» Олексієм Кутєповим. 1 травня у «Макдональдсі» біля столичного Центрального РАГСу Анатолій Шарій двічі вистрілив у невідомого гумовими кулями в ногу і живіт. За словами пана Шарія, противник почав ображати його дружину, чоловіки вийшли розбиратися на вулицю, де й стався інцидент.

 

За фактом стрілянини 5 травня була порушена кримінальна справа. А 21 червня справу за статтею 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України порушили проти Анатолія Шарія. Досудове слідство завершилося наприкінці червня. Після ознайомлення пана Шарія з матеріалами справа буде скерована до суду. Сам пан Шарій переконаний, що міліція розгорнула проти нього кампанію за низку критичних публікацій про діяльність Відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків (ВБНОН).

 

У ніч на 13 липня невідомі розстріляли автомобіль Анатолія Шарія, коли він повертався додому після завершення чергового розслідування, проведеного разом з Олексієм Кутєповим, у результаті якого був закритий підпільний гральний клуб. Унаслідок стрілянини пробито лобове та заднє скло, куля пройшла повз водія. Міліція порушила справу за ознаками злочину, передбаченого частиною першою статті 115 (замах на вбивство).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олексій Кутєпов, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30299
Читайте також
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Київ
4640 дн. тому
Шарій не журналіст, а платний провокатор Моні Бродського. Щоб вони там із мусорами не поділили - це їх сімейні проблеми. А за стрілянину біля Макдональдса треба було одразу в кутузку забирати цього мачо недоделаного - щоб інші звьозди не наражали на небезпеку дітей (суддя Вовк нормер 2 - тільки Бродський не така добра ширма, як пещерський суд).
Я
4641 дн. тому
Характерно, про себя и анониму ответил. А в защиту друга нечего сказать на конкретные вопросы? Я есть я. Наведи справки по айпиадресу - брат поможет. Лучше вылить ведро говна на человека и подписаться Шарий, правда? Вот это смелость! Лучше самому себе лобовуху прострелить, как Шарий! Лучше смело стрелять в людей в общественном месте из травмата! Лучше как Шарий писать заказуху в в милицейские СМИ, а потом кричать везде: менты-козлы не отмазали меня от статьи. Не подписываюсь исключительно потому, что не хочу чтобы моя фамилия фигурировала рядят с фамилией этого псевдожурналиста, разводящего самопиар. Чего и тебе желаю!
Олексій Кутєпов
4641 дн. тому
Перше. Олександра Гончарова вбито внаслідок його активного протистояння проти незаконного намивання піску на о. Жуків. До відповідальності притягується громадянин Нонік за організацію та замовлення умисного вбивства. Олексій Кутєпов, як прямий чи опосередкований винуватець смерті О. Гончарова в матеріалах справи не фігурує. Друге. Матеріал про намвання піску за участю О. Гончарова за моїм авторством НІКОЛИ НЕ ВИХОДИВ В ЕФІР. Був тільки сюжет Олександра Ільїних у програмі "Максимум" про вбивство Гончарова. Якщо ви зрозуміли - вже після вбивства. А всі зняті матеріали мого розслідування про пісок лягли на полицю, оскільки телеканал ICTV не виявив бажання продовжувати співпрацю зі мною. Третє. Опосередкованої провини журналіста Кутєпова в загибелі людини, Комісія з журналістської етики - не побачила. Наявності непрофесійних дій Кутєпова під час проведення журналістського розслідування - Комісія не підтвердила: http://www.telekritika.ua/news/2009-12-03/49654?theme_page=40& Останнє. Писати сильні висловлювання під анонімном - ознака слабкості. Надалі відповідатиму виключно на коментарі дописувачів з ім'ям та прізвищем. Дякую.
Я
4641 дн. тому
Леша, у тебя легкая рука. После твоего сюжета деда уже замочили. Всем бы стало легче, если бы так же случилось и с твоим другом по цеху.)))) Шарий не журналист, а пакостная мразь, покушение организовал сам на себя, чтобы продолжать пиарить свой бездарный зад. Если бы целились в голову, то попали бы в голову. Хотел бы защиты, написал бы заяву в милицию. Так что нефиг драматизировать. Все, кто за Шарика - такие же шестерки-заказушники, как и он. Сделай выводы, Леша! И лучше сделай неоднобокий сюжетец про стрельбу в Маке, по которому на твоего друга вполне справедливо завели дело.
Соня
4641 дн. тому
Кутепову - респект! Стопцензурщикам - всеобщее фу! Провокаторы и спекулянты. Создали себе секту по типу белого братства и накидываются сворой только тогда, когда кто-то на пальчик в метро наступил. А то, что стреляют в их же коллег, но не из секты, их как тупых сектантов не итнересуют. Лигачев, Лещенко, Соколенко, Найем - все найемники...
atos
4641 дн. тому
Интересно, давайте представим себе,что на месте Шария сидел бы Лещенко или Наем. Уверен,что ВСЯ СТРАНА БЫЛА БЫ НА РОГАХ. Уже об этом знали и в ПАСЕ и ОБСЕ, Би-Би--Си и др.А где же те ,кто выступает за ЖУРНАЛИСТСКУЮ СОЛИДАРНОСТЬ,где те ,котоые "Без границ", Где " СТОП ЦЕНЗУРЕ"??? Вот это есть " ПРОВЕРКА НА ВШИВОСТЬ" Оказывается,Шарий принадлежал к другой "группировке"?1?! Значит, его НАДО МОЧИТЬ, он не НАШ! ГДЕ ВЫ ПРАВДОЛЮБЫ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду