detector.media
01.05.2011 20:48
Редактор «Оглядача» Анатолій Шарій стріляв у нападника гумовими кулями (доповнено коментарем правоохоронців)

Першого травня редактор відділу розслідувань інтернет-видання «Оглядач» Анатолій Шарій, захищаючи свою дружину, двічі вистрілив у нападника гумовими кулями в ногу і живіт. Інцидент стався в «Макдональдсі», що біля столичного Центрального РАГСу. Цю інформацію Анатолій підтвердив ТК особисто.

 

Анатолій Шарій прийшов до фаст-фуду з дружиною, яка кілька місяців тому народила дитину, повідомляє у своєму блозі на УП Олександр Чаленко. «До них причепився невідомий і почав ображати дружину Анатолія. Після того, як Толік попросив його заспокоїтися, бичара витащив його з "Макдональдсу". Толя не розгубився, витащив пістолет і двічі вистрелив в нього. Потім забрав дружину, і відвіз її з фаст-фуду», - пише Олександр, додавши, що Анатолій викликав міліцію і повернувся до «Макдональдсу».

 

За словами Анатолія, нападник на підмогу викликав із десяток хлопців у спортивних костюмах. Наразі пан Шарій дав показання міліції. Правоохоронці вилучили в нього зброю і повезли у відділення по вул. Старовокзальній, 12.

 

Журналіст розповів ТК, що пройшов усі необхідні процедури в правоохоронних органах, здав тест на вміст алкоголю та наркотичних речовин у крові, який виявився негативним, і зараз перебуває вдома. Зброю, на яку він, до речі, мав дозвіл, було вилучено строком на 10 днів. Наразі правоохоронні органи не мають до нього претензій.

 

Особу нападника встановлено, це мешканець Києва 1982 р. н., якого доставили в лікарню швидкою і відпустили після надання медичної допомоги.

 

«Я написав заяву, тому що це явно була провокація, причому абсолютно невмотивована. Не знаю, чи пов'язана ця ситуація з моєю журналістською діяльністю, але людина, що напала на мене, була абсолютно неадекватною, хоча й тверезою. Враховуючи останні мої публікації та проект, над яким я працюю разом із журналістами "1+1", маю підстави думати, що все ж таки моя діяльність причетна до цього випадку. Я побоююсь продовження ситуації, і попередив про це начальника Шевченківського районного відділу міліції, адже із нападником було 15 осіб у спортивних костюмах і з поголеними головами», - зауважив Анатолій у коментарі ТК.

 

Керівник відділу зв'язків із громадськістю київської міліції Володимир Поліщук у коментарі «Детектор медіа» підтвердив слова журналіста та зауважив, що слідство триває: «Було допитано директора ресторану швидкого харчування та інших свідків, але більшість із них якщо й чули конфлікт, то не бачили. Поки що зарано робити процесуальні висновки, триває дослідча перевірка. Працівники Шевченківського районного управління офіційним листом звернулися до адміністрації ресторану "Макдональдс" із проханням надати їм запис камер відеоспостереження. Правоохоронні органи будуть досліджувати запис, ще раз опитають обидві сторони інциденту. Але поки що зарано говорити, як ситуація обернеться далі, чи була це необхідна самооборона, чи хуліганські дії».

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY