detector.media
20.04.2011 12:23
«Укртелеком» хоче відмовитися від проводового радіо

«Укртелеком» хоче відмовитися від надання збиткових послуг, серед яких - проводове радіо. Про це пише газета «Коммерсантъ».

 

Як заявив 19 квітня керуючий партнер австрійської компанії EPIC (покупця «Укртелекому») Пітер Гольдшайдер, близько 1 млрд грн «Укртелеком» розраховує зекономити, відмовившись від надання збиткових послуг - місцевої телефонії, проводового радіо і телеграфу. «Як приватна компанія ми не можемо собі дозволити надавати послуги нижче собівартості. Уряд не може змушувати нас надавати збиткові послуги за державними тарифами і не компенсувати втрати», - заявив він.

 

Також «Укртелеком» уже розпочав масштабні скорочення персоналу.

 

Як писала ТК, доходи від надання послуг проводового мовлення за минулий рік становили 201,6 млн гривень (у тому числі 166,7 млн - за надання послуг населенню).

 

Мережею проводового радіо «Укртелекому» мовлять три канали Національної радіокомпанії України, а також регіональні державні ТРК і місцеві радіокомпанії. Ця мережа також існує для оповіщення населення про надзвичайні ситуації. За останніми даними, кількість радіоточок в Україні становить 2,7 млн і продовжує скорочуватися (у 1991 році було 19 млн радіоточок).

 

Заява EPIC суперечить умовам приватизації «Укртелекому», відзначає «Коммерсантъ». Зокрема, покупець зобов'язаний забезпечити надання послуг зв'язку в сільській місцевості і віддалених населених пунктах. Також покупець «Укртелекому» зобов'язувався зберегти штат компанії протягом півроку.

 

Державний регулятор, Національна комісія з питань регулювання зв'язку, розглядає ідею створення Фонду універсальних послуг для компенсації витрат «Укртелекому» на місцеву телефонію і надання послуг інтернет-доступу в селах і віддалених населених пунктах. Що ж до проводового мовлення, то про його державну підтримку наразі нічого не відомо.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY