НРКУ і КДР ТРК конфліктують через відрізки мовлення в УР-2

31 Березня 2011
16359
31 Березня 2011
18:05

НРКУ і КДР ТРК конфліктують через відрізки мовлення в УР-2

16359
Держкомтелерадіо хоче провести нараду з Нацрадою
НРКУ і КДР ТРК конфліктують через відрізки мовлення в УР-2

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення обговорить з Державним комітетом телебачення і радіомовлення ситуацію з відрізками мовлення Київської державної регіональної телерадіокомпанії (КДР ТРК) у мережі УР-2, де мовить «Промінь» (Національна радіокомпанія України). Про це було оголошено на засіданні Нацради 30 березня.

 

Обидві державні компанії просять Національну раду з питань телебачення і радіомовлення залишити цей відрізок їм і не бажають поступатися.

 

«Це суперечливе питання щодо відрізків мовлення КДР ТРК на мережі проводового мовлення УР-2 потребує вирішення. Щоб врегулювати цю ситуацію, ми рекомендуємо зацікавленим сторонам сісти за стіл переговорів, а саме взяти участь у спільній нараді з Нацрадою», - сказав на засіданні колегії Держкомтелерадіо 31 березня директор департаменту телебачення і радіомовлення Держкомтелерадіо Сергій Абрамов.

 

Гендиректор КДР ТРК Олександр Савенко зауважив, що без мовлення на цій мережі КДР ТРК не можна буде вважати повноцінною телерадіокомпанією.

 

На думку ж гендиректора НРКУ Тараса Аврахова, найважче узгодити сітку мовлення, оскільки слухач звик до контенту «Променя» і може не зрозуміти контент іншої ТРК.

 

На думку пана Аврахова, проводове мовлення в УР-2 рано чи пізно «помре»,  якщо його не рятувати, і це лише питання часу. За останніми даними, кількість радіоточок в Україні становить 2,7 млн і продовжує скорочуватися (у 1991 році було 19 млн радіоточок).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16359
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Саша
4781 дн. тому
В аналогічній ситуації опинилися й інші мовники - комунальні і недержавні теж - по всій Україні. НРКУ, яка ще у 1996 році віддала частину ефірного часу на проводовій мережі для так званого "комерційного використання" раптом передумала і забрала всі відрізки назад, а Нацрада видалі їй ліцензію поверх раніше виданих і чинних ліцензій інших ТРО на ті самі відрізки часу! На УР-1 для ОДТРК залишилось 15 год. 20 хв. мовлення на тиждень, для місцевих ТРО - лише 15 хв. на добу у будні, а от на УР-2 і УР-3 взагалі НРКУ все забрала собі. Є ряд компаній, які маючи чинні ліцензії фактично де-юре залишилися взагалі без ефірного часу, а Нацрада вимагає від усіх внести відповідні зміни до своїх ліцензій віддавши майже весь час НРКУ. Щодо КДРТРК, то справді програми студії "Майдан", що на УКХ має окрему частоту, дублювалися на проводовій мережі УР-2, окремо виходили передачі на мережі УР-1. Тепер мовілення на УР-2 повністю позбавлено, а на УР-1 суттєво зменшено кількість відрізків мовлення ("комерційні відрізки" забрала НРКУ). але навряд чи вже щось можна змінити, адже КДРТРК одною з останніх серед ОДТРК переоформила свою ліцензію і це вже факт, що залишається лише 15 год. 20 хв. на тиждень на УР-1 і окремий канал "Майдан" на УКХ і все!
Григорій
4782 дн. тому
Хочу авторитетно заявити, що студія "Майдан" радіо "Голос Києва" КДРТРК присутня на 2-й програмі проводового мовлення (УР-2) з 1996 року, коли вперше отримала ліцензію Нацради. Це 3 часові відрізки: 6.00 - 6.30, 11.00 - 12.00 і 18.00 - 19.00 (у будні), у вихідні сітка мовлення трохи відрізняється. 27 грудня 2006 року Нацрада продовжила нам ліцензію на 10 років - до 27.12.2016 року! І вона чинна до цієї дати! Але у листопаді 2009 року, коли НРКУ переоформляла свою ліцензію (зауважте, вже після нас!), хтось "продавив" питання на свою користь - Нацрада, знехтувавши тим, що на УР-2 вже закріплено 2 год. 36 хв. за КДРТРК, віддала весь час - з 5.27 до 24.00 НРКУ. Тобто на один і той же час оформила 2 ліцензії, які протирічать одна одній! Це помилка Нацради, і вона має її виправити, врахувавши інтереси двох суверенних мовників! Стосовно частоти 71,3 МГц - вона теж була помилково записана в ліцензію КДРТРК ще 1996 року, але жодного дня наша компанія на ній не працювала - цього НРКУ просто не допустила.
Радіослухач
4782 дн. тому
Шановні, ви інформацію взагалі перевіряєте? Чи ні? ><i>Через неузгодженість сітки мовлення двох компаній наразі в мережі УР-2 мовить лише «Промінь».</i> - тільки що (18:15) спеціально перевірив. На кнопці УР-2 проводового мовлення працює "Студія-Майдан" - складова КДР ТРК. Вчора ви писали про те, що КДР ТРК витрачає 40% свого бюджету на трансляції на частоті 71,3 Мгц, де мовлення ніякого немає вже понад два роки (а КДР ТРК не було ніколи), сьогодні пишете про відсутність мовлення КДР ТРК на дротовій мережі УР-2... Цікаво, коли ви почнете перевіряти інформацію, га?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду