Геращенко і Герасим’юк просять ГПУ захистити права потерпілих у справі Ґонґадзе

7 Лютого 2011
25289
7 Лютого 2011
11:08

Геращенко і Герасим’юк просять ГПУ захистити права потерпілих у справі Ґонґадзе

25289
Геращенко і Герасим’юк просять ГПУ захистити права потерпілих у справі Ґонґадзе

Народні депутати Ірина Геращенко та Ольга Герасим'юк  звернулися до Генеральної прокуратури із депутатським запитом щодо порушення прав потерпілих у справі про вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе. Про це ТК повідомила прес-служба парламентської Тимчасово-слідчої комісії з питань цензури.

 

У запиті зокрема йдеться про те, що після закінчення досудового слідства у справі про вбивство журналіста Ґонґадзе потерпілим - родині Георгія Ґонґадзе - не було надано право знайомитися з матеріалами справи. «Таким чином потерпілих було позбавлено можливості заявляти клопотання щодо повноти досудового слідства та правильності кваліфікації дій винних у злочині осіб», - пишуть народні депутати.

 

Ірина Геращенко та Ольга Герасим'юк  просять  ГПУ перевірити, чи було порушене право потерпілих знайомитися з матеріалами справи, та в разі необхідності вжити заходів для усунення порушень.

 

«Справа Ґонґадзе має особливий резонанс в Україні і світі, її розкриття і суд над вбивцями та замовниками матимуть особливу вагу для іміджу влади і України, тому надзвичайно важливо, аби в ході слідства і розгляду справи в суді були виключені будь-які порушення», - йдеться у запиті.

 

Як писала ТК, суд не визнав замовним убивство Ґонґадзе.     

 

Також депутати Геращенко та Герасим'юк  направили запит до Генерального прокурора України Віктора Пшонки та голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова щодо незаконного захоплення приміщення  редакцій  видань «Наука і культура»  та  «Трибуна» по вул. Прорізній, 10 у м. Києві.

 

Нагадаємо, заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко також направив звернення Генеральному прокурору України стосовно ситуації, яка склалася із захопленням приміщення в центрі столиці видань «Трибуна» і «Наука і життя», які належать товариству «Знання».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25289
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду