Суд не визнав замовним убивство Ґонґадзе

31 Січня 2011
7784
31 Січня 2011
14:42

Суд не визнав замовним убивство Ґонґадзе

7784
Суд не визнав замовним убивство Ґонґадзе

Печерський райсуд Києва відмовив у задоволенні скарги Мирослави Ґонґадзе щодо вилучення з обвинувачення Олексію Пукачу пункту про вбивство на замовлення.

 

Про це повідомила Валентина Теличенко, адвокат Мирослави Ґонґадзе, пише «Українська правда».

 

За словами пані Теличенко, суддя не побачила замовлення у злочинному наказі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка: «Слідчий стверджує, що Пукач виконував злочинний наказ Кравченка та інших невстановлених слідством осіб. Тобто діяв не на замовлення, а виконував злочинний наказ».

 

Як зазначає адвокат, у Кримінальному кодексі немає статті, що передбачає вину за виконання злочинного наказу, а злочинним називається той наказ, виконання якого містить ознаки складу злочину якоїсь зі статей Кримінального кодексу. «Тобто, якщо наказ полягає у тому, щоб украсти курку, то це крадіжка, якщо наказ полягає у вбивстві - то це замовлення вбивства. Суддя, на жаль, повторила цю суперечність і так само стверджує, що Пукач вбив не на замовлення, а виконуючи злочинний наказ», - зазначила вона.

 

За словами Валентини Теличенко, «якщо це намагання Генпрокуратури сховати від покарання замовників, то ці намагання демонструють високий непрофесіоналізм слідчого».

 

«Суддя, для того щоб знайти хоч щось неправильне в аргументах заявників, приписала нам тези, про які ми не говорили», - додала вона. Як розповідає адвокат, суддя зазначила, що заявники нібито поставили під сумнів пункт обвинувачення, у якому стверджується про вбивство у зв'язку з виконанням потерпілим громадського обов'язку, і кажуть про доведеність вини Пукача.

 

«Особі, яка навіть не вчилася на юридичному факультеті, зрозуміло, що говорити про доведеність на цьому етапі не можна. Йдеться про наявність ознак складу злочину, а не про доведеність вини», - сказала вона.

 

Валентина Теличенко наголосила, що це рішення суду буде оскаржено в Апеляційному суді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7784
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду