Екс-адвокат Пукача: до замовників Ґонґадзе належить один із кандидатів у президенти України

1 Лютого 2011
8527
1 Лютого 2011
13:40

Екс-адвокат Пукача: до замовників Ґонґадзе належить один із кандидатів у президенти України

8527
Екс-адвокат Пукача: до замовників Ґонґадзе належить один із кандидатів у президенти України

Екс-адвокат Олексія Пукача Олег Мусієнко заявляє, що знає, хто насправді може стояти за вбивством Георгія Ґонґадзе. Про це він сказав у коментарі газеті «Коммерсантъ».

 

Назвати цю людину адвокат поки не наважується, однак Олег Мусієнко зазначив, що «до числа замовників даного злочину належить людина, яка в 1999-2000 роках перебувала в вищих ешелонах влади і була одним із кандидатів у президенти».

 

За словами Мусієнка, документи й аудіозаписи, частина з яких містять елементи державної таємниці, перебувають в одного з його нинішніх підзахисних, колишнього співробітника МВС, обвинувачуваного наразі за іншою кримінальною справою. «Він (джерело адвоката) був наближений до покійного міністра внутрішніх справ (Юрія Кравченка) і готував для нього аналітичні документи», - каже він.

 

Як повідомляє Мусієнко, Олексій Пукач намагається переконати слідство в тому, що вбивати журналіста Георгія Ґонґадзе він не хотів, хоча й не заперечує факт отримання «злочинного наказу». Також екс-адвокат заявив, що Пукач подавав клопотання про проведення очної ставки між ним і раніше засудженими за вбивство журналіста колишніми співробітниками МВС Олександром Поповичем, Валерієм Костенком і Миколою Протасовим.

 

«Пукач стверджує, що попередньої змови між ним і його підлеглими не було, що він не хотів убивати Ґонґадзе, а просто хотів привести його в несвідомий стан. Але стався, як то кажуть, нещасний випадок», - говорить Мусієнко.

 

За його словами, спочатку Пукач здавив шию журналіста руками, однак від цього Георгій Ґонґадзе не знепритомнів: «Тоді він (Пукач) скористався ременем, але його пряжка потрапила на кадик Ґонґадзе, і внаслідок того, що Пукач не розрахував зусиль, кадик провалився, лопнув, і наступила миттєва смерть. Для Пукача це було несподіванкою», - сказав колишній адвокат Пукача.

 

Нагадаємо, 31 січня Печерський райсуд Києва відмовив у задоволенні скарги Мирослави Ґонґадзе щодо вилучення з обвинувачення Олексію Пукачу пункту про вбивство на замовлення. Валентина Теличенко, адвокат Мирослави Ґонґадзе, наголосила, що це рішення суду буде оскаржено в апеляційному суді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8527
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду