КМДА: приміщення видань «Наука і культура» та «Трибуна» було продане незаконно

3 Березня 2011
17655
3 Березня 2011
17:20

КМДА: приміщення видань «Наука і культура» та «Трибуна» було продане незаконно

17655
КМДА: приміщення видань «Наука і культура» та «Трибуна» було продане незаконно

Київська міська державна адміністрація підвередила інформацію про те, що приміщення, яке товариство «Знання» орендує для редакцій видань «Наука і культура» та «Трибуна» (вул. Прорізна, 10) було незаконно продане в 2008 році.

 

Таку відповідь КМДА дала на депутатський запит Ірини Геращенко та Ольги Герасим'юк, посилаючись на рішення Вищого Господарського суд України, який визнав продаж приміщення незаконним. Про це ТК повідомили в комітеті Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

 

«При цьому у відповіді на запит депутатів немає жодної інформації про те, чи володіє КМДА та її керівництво інформацією про те, хто здійснював незаконне рейдерське захоплення приміщень редакцій, чи зверталася міська влада до правоохоронних органів, які заходи здійснюються для унеможливлення випадків заволодіння "ласими" приміщеннями в центрі міста», - йдеться у повідомленні комітету.

 

У відповідь на запит до Генеральної прокуратури депутатам повідомили, що триває перевірка інциденту з приміщенням на Прорізній. Ірина Геращенко та Ольга Герасим'юк планують направити повторний запит із вимогою надати відповідь, хто здійснював захоплення редакції і як керівництво КМДА відреагувало на цей інцидент.

 

Як уже повідомляла ТК, депутати направили запит до Генерального прокурора України Віктора Пшонки та голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова щодо незаконного захоплення приміщення редакцій видань «Наука і культура» та «Трибуна» по вул. Прорізній, 10 у Києві.

 

Нагадаємо, заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко також направив звернення Генеральному прокурору стосовно ситуації, яка склалася із захопленням приміщення видань «Трибуна» і «Наука і життя», які належать товариству «Знання».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17655
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду