ГПУ завершить розслідування справи Ґонґадзе влітку і може назвати інших фігурантів справи

20 Квітня 2010
7903
20 Квітня 2010
14:22

ГПУ завершить розслідування справи Ґонґадзе влітку і може назвати інших фігурантів справи

7903
ГПУ завершить розслідування справи Ґонґадзе влітку і може назвати інших фігурантів справи

Генеральна прокуратура планує завершити розслідування у справі про вбивство Георгія Ґонґадзе в липні-серпні цього року. Про це повідомив генпрокурор Олександр Медведько в інтерв'ю газеті «Комсомольская правда в Украине», опублікованому 20 квітня.

 

«По ній (справі Ґонґадзе - ТК) у нас слідство рухається швидше. Троє виконавців уже засуджені, Пукач дає свідчення, які, як я вважаю, правдиві. Чому? Тому що вони підтверджуються іншими матеріалами кримінальної справи - свідченнями свідків, висновками експертів. І ми плануємо завершити розслідування цього літа», - сказав Медведько.

 

На запитання, чи назвав Пукач замовників убивства Георгія Ґонґадзе, генпрокурор сказав: «На це запитання я вам зараз не відповім. Я не можу розголошувати матеріали справи. Обіцяю, що в липні-серпні, коли ми плануємо закінчити розслідування, ви дізнаєтеся, чи буде Пукач один притягатися до відповідальності, чи з кимсь іще», - пообіцяв генпрокурор. Раніше в інтерв'ю газеті «КоммерсантЪ», опублікованому 15 квітня, Олександр Медведько сказав: «Можливо, у справі з'являться й інші фігуранти».

 

Плівки майора Мельниченка, за його словами, долучені до матеріалів справи. «Якби не виникли труднощі з перекладом, тлумаченням окремих понять, усе вже було б завершено. Зараз проводиться ще низка фоноскопічних експертиз, щоб уточнити все й поставити на цьому крапку», - сказав він. На запитання «Комсомольской правды в Украине», чи дійсно в них є цінна інформація щодо вбивства Георгія Ґонґадзе, Олександр Медведько відповів: «Є цінна інформація».

 

В інтерв'ю газеті «КоммерсантЪ» Олександр Медведько так само зазначав, що Генпрокуратура вже завершує розслідування вбивства Ґонґадзе. «Гадаю, завершимо в липні-серпні цього року - раніше ніяк не вийде», - сказав він, пояснивши це тривалістю проведення міжнародної фоноскопічної експертизи плівок Мельниченка.

 

Щодо експертизи черепа, знайденого за інформацією, наданою Олексієм Пукачем, Олександр Медведько зауважив «Коммерсанту», що всього були проведені шість судово-медичних криміналістичних експертиз черепа та решток кісток. «Вони підтверджують, що кістки належать загиблому журналісту Ґонґадзе. Але у справі є ще потерпілі - мати і дружина, які хочуть, щоб ми також провели міжнародну експертизу в США», - зазначив він.

 

За словами Медведька, генпрокуратура вже отримала підтвердження - у США готові розпочати цю експертизу. «Але для цього ми повинні надати їм цілий перелік документів. І лише після того, як їх вивчать, вони остаточно скажуть: так, ми будемо проводити цю експертизу. Хоча в мене як у генпрокурора і у членів слідчої групи немає жодних сумнівів: те, що ми знайшли, належить Георгію Ґонґадзе», - наголосив він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7903
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду