Суддя заявила самовідвід у справі Ґонґадзе

7 Жовтня 2010
13478
7 Жовтня 2010
16:19

Суддя заявила самовідвід у справі Ґонґадзе

13478
Суддя заявила самовідвід у справі Ґонґадзе

Розгляд скарг представника Мирослави Ґонґадзе Валентини Теличенко на постанову Генпрокуратури про відмову в порушенні кримінальної справи щодо Леоніда Кучми і Володимира Литвина та аналогічну постанову щодо Леоніда Деркача, Едуарда Фере і Миколи Мельниченка перенесений у зв'язку з тим, що суддя Лариса Цокол заявила самовідвід.

 

Таку інформацію передає кореспондент ТК з Печерського районного суду 7 жовтня.

 

Нагадаємо, Лариса Цокол - це та суддя, під головуванням якої 27 лютого 2004 року Печерський районний суд Києва скасував постанову Управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ про порушення кримінальної справи щодо Олексія Пукача, що, на думку тодішнього генпрокурора Геннадія Васильєва, заблокувало подальше розслідування справи Ґонґадзе. Згодом, у 2005 році Верховний Суд визнав рішення Печерського райсуду незаконним та скасував його.

 

«Я планувала заявляти відвід судді. Закон прямо не забороняє повторну участь судді на етапі досудового слідства в різних фрагментах. Але прямо забороняє участь у розгляді по суті, якщо суддя брала участь на етапі досудового слідства. Але через те, що було винесене незаконне рішення, я вважаю, що суддя вчинила правильно, заявивши самовідвід», - зазначила у коментарях журналістам Валентина Теличенко.

 

Тепер справу повернули назад до визначення нового судді, яке мало відбутись у п'ятиденний термін після отримання матеріалів з Генеральної прокуратури. «Я подала документи 22 вересня, у суді вони були зареєстровані 27 вересня. На сьогодні прокуратура вже подала документи. Тобто це десь п'ять днів від сьогодні», - додала вона.

 

Ще одна скарга на постанову слідчого про закриття справи щодо Олексія Пукача, за її словами, до розгляду ще не призначена.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13478
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду