«Беркутівцю» оголосили догану за образу Найєма

17 Грудня 2010
15192
17 Грудня 2010
09:11

«Беркутівцю» оголосили догану за образу Найєма

15192
«Беркутівцю» оголосили догану за образу Найєма

Працівник «Беркуту» отримав дисциплінарне стягнення за «некоректні висловлювання» щодо журналіста Мустафи Найєма в ході його затримання. Про це повідомляє «Українська правда».

 

Інспекція з особового складу ГУМВС України в місті Києві закінчила службове розслідування за фактом затримання журналіста 13 грудня. Прес-служба МВС повідомляє, що міліціонер у спілкуванні з журналістом дозволив собі некоректні висловлювання на його адресу, чим грубо порушив вимоги Етичного кодексу працівника органів внутрішніх справ України та Статуту патрульно-постової служби міліції України.

 

За результатами розслідування начальник Головного управління МВС України в Києві Олексій Крикун підписав наказ, яким наклав на міліціонера дисциплінарне стягнення - йому оголошено сувору догану.

 

Як повідомлялося, увечері 13 грудня в Найема співробітники «Беркуту»  вирішили перевірити документи зі словами «лицо кавказкой национальности». Після цього журналіст був доставлений у Подільське УМВС і після втручання керівництва міліції був відпущений.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15192
Читайте також
15.12.2010 14:16
Азад Сафаров, для «Детектор медіа»
14 190
15.12.2010 12:17
Портал «Права людини в Україні»
23 152
15.12.2010 10:35
Андрій Михайлик, для «Детектор медіа»
14 655
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
юрист
4883 дн. тому
Вообще-то в этой ситуации многое непонятно. Если Найема из машины попросили выйти, то документы у него точно должны были быть - права, журналистское удостоверение, техпаспорт и т.д.и т.п. Если был в машине свидетель - то она также могла помочь милициянтам установить личность мужчины. За установлением личности не в райотдел должны были везти а по месту нахождения документов. Здесь выговором не должны отделаться. Начальнику этого милициянта нужно "строгача" и переаттестацию с переводом на ниже оплачиваемую должность! Чтобы думали сначала и не задним местом! Надеюсь Мустафа на эту "фигню" не купится.
Перлина
4886 дн. тому
Що оголосили догану, це добре. А якби в РОВД не примчав Доній і не телефонували туди "згори", була б така ж реакція? Сумніваюся.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду