RE: Запитання до Андрія Михайлика

15 Грудня 2010
14231
15 Грудня 2010
14:16

RE: Запитання до Андрія Михайлика

14231
Я не захищаю пана Найєма, я захоплююсь солідарністю правоохоронців, якої ніколи серед журналістської спільноти не буде
RE: Запитання до Андрія Михайлика

Матеріал незалежного журналіста Андрія Мийхайлика «Запитання до Мустафи Найєма», опублікований на «Детектор медіа», наштовхнув на певні роздуми й висновки.

 

Тема гаряча й актуальна. Одразу зазначу: я не захищаю пана Найєма, я захоплююсь солідарністю правоохоронців, якої ніколи серед журналістської спільноти не буде. Але питати треба не з «незалежного журналіста», а з учителів, які вчили його в університетах.

 

Разом із тим, не хотілося б, щоб усе зводилося до банального «наші зраджують». Завжди треба шукати, кому певний матеріал чи записи корисні. Тож хотілося поставити декілька запитань Андрію Михайлику.

 

1. Чи не міг би Андрій описати, як зазвичай діє жінка, якщо в її присутності нападають на знайомого чоловіка, та ще й саджають його в «бобік» і везуть кудись (не важливо, чоловік це, друг, брат)?

 

2. Чи не міг би Андрій описати, як саме зазвичай самі правоохоронці показують документи? Чи дають вони можливість вивчити посвідчення? Чи взагалі часто міліціонери, а особливо беркутівці, надають такі документи на прохання пересічних громадян?

 

4. Чи не знає Андрій, що крім такого криміналу, як переправлення нелегальних мігрантів, в Україні відбувається ще купа інших злочинів? Чи не думає він, що з огляду на це міліціонери щодня мають зупиняти всіх підряд, а не лише вихідців із інших країн? Чи не вважає він, що з огляду на це треба на кожній вулиці, на кожному розі поставити детектори зброї й собак-пошуковців? Чи не задумувався Андрій, що на Кавказі (в Грузії, Азербайджані, Вірменії) так само живуть українці й росіяни, яких уже точно не зупиняють щодня для перевірки документів і яких не підозрюють у першу чергу в усіх злочинах світу (навіть попри теперішні потуги відомих кіл мавпувати «старшого брата»)?

 

4. Чи не зарано, Андрію, у вас з'явилися ознаки параної на «зоряну хворобу»?

 

5. Оскільки ви, Андрію, самі визнаєте, що не раз у критичних ситуаціях свідомо йшли на загострення конфлікту, маю до вас кілька окремих питань:

 

У яких випадках ви так робили?

Чи готові ви офіційно оприлюднити всі ці випадки?

Чи робили ви це заради слави?

Чи не було у вас тоді підозр у тому, що у вас починається «зіркова хвороба»?

Чи готові ви, як свідомий незалежний журналіст, вибачитися перед людьми, яких ви провокували на конфлікт?

Чи готові ви, поклавши руку на серце, вибачитись і покинути журналістику за такі свої дії?

 

Матеріал, який ви написали, пане Андрію, свідчить тільки про одне: серед журналістської спільноти ніколи не буде солідарності та підтримки, яка є і буде серед правоохоронців. Коли з нашими колегами щось трапляється, свої ж починають вишукувати певні недоліки, неточності, замість того, щоби спершу об'єднатись і засудити дії правопорушників. Ми, журналісти, починаємо звинувачувати одне одного в піарі, зірковій хворобі замість того, щоб захищати одне одного. Чого не скажеш про міліціонерів - навіть коли їхні злочини видно неозброєним оком, вони все одно до кінця прикривають одне одного. Це не пафос, це просто констатація факту

 

Азад Сафаров, просто журналіст

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Азад Сафаров, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14231
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
chytach
5026 дн. тому
у правоохоронців немає солідарності. у них є вимушена кругова порука - кожен з них в певний момент грішив. і якщо ти не сьогодні не допоможеш колезі, то завтра доведеться самому просити допомоги.
ATA
5027 дн. тому
matilda // 16.12.2010 13:48:39 ".........Чи ви, Олесе, думаєте, що будете сидіти в інтернеті, залишати ксенофобські пакосні коментарі, а гроші сами складатимуться у ваш гаманець? Навряд чи. Тож моя вам, Олесе, порада. Не витрачайте час в мережі, йдіть працювати." Шановна matilda, саме своєю присутністю в інтернеті своїми ксенофобськими коментарями оце створіння і заробляє гроші.
matilda
5027 дн. тому
Я - етнічна українка, чим несказанно пишаюся. Але це не заважає мені міркувати здраво. Що всім українцям заважає так само працювати і заробляти, як Сафаров, Наєм чи ще хтось інший з неукраїнським прізвищем і корінням? Чи ви, Олесе, думаєте, що будете сидіти в інтернеті, залишати ксенофобські пакосні коментарі, а гроші сами складатимуться у ваш гаманець? Навряд чи. Тож моя вам, Олесе, порада. Не витрачайте час в мережі, йдіть працювати.
Іван ФРАНКО
5027 дн. тому
Олесь, хотіти замало! ЛУПАЙТЕ СЮ СКАЛУ!!!
Олесь
5027 дн. тому
Україна для українців. Сафаров і Наєм етнічні й расові чужинці. Їх ніщо не пов`язує з Україною. Україна для них - територія заробітку й реалізації злочинних і гріховних забаганок. Мої предки створили велику культуру, а Наєма й Сафарова зоофілією з верблюдами й віслюками кохались. Я не хочу щоби ці люди жили в Україні. Тим паче брали участь в громадському житті.
partizantv
5027 дн. тому
Сожалею о том, что случилось с Мустафой. Один раз в три года такое случается со всеми, кто работает ночью - журналистами (у меня даже авто с тиражом газеты с багажнике отправили на штрафплощадку), политиками, таксистами, проститутками... короче, всеми, древнейшими профессиями. А что касается солидарности - в такие моменты проверяется кто "в цеху". В суд пришла меня защищать журналистка-конкурентка, с которой мы до этого случая друг на друга разве что не матюгались.
1+1+1 = пять с плюсам
5028 дн. тому
Ах! Как працивны эти милиционеры! Хамы! Хамы! Хамы! Всех их уволить, сразу же. Аставить только настаящих палковников с атакенными... палками. Этих увальнять не нада. Ани тоже не так васпитаны, но терпеть можна, асобена в пастели.
+1
5028 дн. тому
Может данный случай дасть повод в милиции провести очередную аттестацию - столько хамства как у этих "Правозащитников" на улицах нигде не увидишь. И пример с задержанием журналистов - это еще раз нашему обществу плевок в лицо - каждый народ достоин своего правителя! Если бы Мустафа не был журналистом, а был просто водителем такси не украинской национальности - его наверное за ноги бы вытаскивали из машины! Я полностью поддерживаю автора данной статьи. А Михалика нужно самого в такую ситуацию поместить. Сама несколько раз на себе ощущала действия "правоохоронцив". Я юрист и знаю как с ними потом бороться - двоих уже уволили, но от этого меньше хамства, непрофессионализма и "бычества" у милиционеров не убавляется. Мустафа - ждем от Вас адекватных действий, вплоть до суда по правам человека - может если Украину в очередной раз оштрафуют, у нас что-то измениться?
str
5028 дн. тому
про солідарність журалістів можу сказати, що вона є))) як повітря: відчуваєш, але не бачиш)))) а що стосується закидів Андрія Михайлика, то завжди будуть люди, які таким чином хочуть підкреслити свою важливість і підвищити самооцінку)))
мєдвєд енд путлер
5028 дн. тому
Пана Найема треба нагнути й добряче відшмагати різками по задку, бо надто багато думає про власну велич в українській журналістиці. Якби не Українська правда, що заробляє спусканням тіньової інформації через джинсовика Мустафу, хто б його величність знав? Особливо зворушують за підписом Мустафи величезні україномовні статті, коли цей міжнаціональний плід не вміє й слова українською написати. Хоч би перекладали російською ту маячню, що подається під іменем "видатного правдолюбного журналіста".
Надія
5028 дн. тому
А я, на відміну від автора, хочу захистити пана Найєма. Адже виходить, що у людини документи перевіряти можна просто тому, що так заманеться міліціонеру? Річ у тім, що я часто бачу в метро, як вони перевіряють документи в звичайних сільких чоловічків з клумаками, напевно, заробітчан, і ті покірно стоять перед ними. Можливо, ці дядечки схожі на когось з розшукуваних міліцією- іншого пояснення цих дій міліціонерів я собі придумати не можу. Ця сцена завжди викликає в мене обурення і внутрішній спротив, але я не знаю, як мені правильно діяти в цій ситуації - вимагати пояснень у міліціонера? Чи тихенько радіти, що мене це не стосується?
Yuka
5028 дн. тому
Самое смешное, что каждый по-своему прав.
Г.Б.
5028 дн. тому
Марионетка Путлера на Кавказе Кадыров не так давно обращался к своему пахану: "С Украиной надо кончать!" Сопливый Ющ тогда проглотил сопли и промолчал. Теперь эта кавказская мразь преспокойно едет в нашу страну, танцует на боксерском поединке в Броварах, давится варениками в киевском ресторане в окружении двух десятков головорезов "кавказской национальности". ГДЕ БЫЛ ПРАВДОЛЮБ МУСТАФА? ГДЕ ЕГО НЕ ЗААНГАЖИРОВАННЫЕ МЫСЛИ? Не мычал шоколадный бычок по этому поводу и не замычит. Расовое отталкивание - закон природы, подтвержденный столетиями практики сожительства разных этносов. Хочешь быть, Мустафа, в Украине равноправным гражданином? Прежде выучи государственный язык и не прикидывайся языковым дауном. А беркутовцу - наш полный респект! И пожелание, в следующий раз, оглядевшись на четыре стороны, сунуть тренированным пальцем под ребра очередному ЧМУ, что кичиться среди славян своим цветом кожи.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду